Column: Mijn tijd als stagiair

Mijn naam is Colin van Vugt en ik volg de opleiding redactioneel medewerker. Ik ben sinds augustus 2022 stagiair bij Baroeg. Voordat ik hier stage kwam lopen was ik nog nooit in Baroeg geweest. Door de stage ben ik mezelf meer gaan verdiepen in de alternatieve muziek, maar ben ik ook mezelf meer gaan ontwikkelen in mijn eigen muziek. Helaas zit mijn stage er bijna  op en daarom wil ik nog wat leuke taken en herinneringen met jullie delen die ik het afgelopen  jaar heb meegemaakt. 

Mijn takenpakket is vrij uitgebreid. Ik zorg voor alle promotie op Facebook voor aankomende bands, maar ook andere soort content. De video’s die je op YouTube ziet zijn vaak door een mede stagiair en mij gemaakt. Dit zijn dan ook de belangrijkste taken van de week. Het mooie aan de promotie is dat je al een kleine interpretatie krijgt van de bands die komen optreden.an kan ik alvast gaan nadenken of ik hier graag naartoe wil of niet. Doordat ik ook bij veel death/black en doom metal concerten ben gebleven, terwijl ik die genres nooit luisterde, is mijn interesse in de verschillende genres breder geworden. Verder vervang ik de poster, zet ik de merch klaar en help ik waar nodig is. Dit zorgt ook voor veel diversiteit in het werk wat ik doe. 

De avond van Jag Panzer

Het concert wat mij vooral is bijgebleven was een Rottedam Rocks event met als headliner Jag Panzer, een heavymetalband uit Amerika. Voor dit event wilde ik graag een video maken over hoe een dag in Baroeg eruit ziet tijdens een productiedag. Daarvoor ben ik van tevoren onderzoek gaan doen naar de band, zoals wie ze zijn en wat hun achtergrond is. Zodra ik dat eenmaal onderzocht had ben ik gaan nadenken over wat voor beelden ik wilde gaan schieten tijdens de soundcheck en het concert zelf. 

Vanaf het moment van binnenkomst waren de bandleden super aardig tegen iedereen en liepen ze de hele tijd grappen te maken. Tijdens het filmen liep Ken Rodarte (gitarist van Jag Panzer) op me af en heb ik vervolgens een tijdje met hem staan praten. Na afloop van het concert kwam Rodarte nog naar me toe en riep “heeyyyy Colin, did you like the show and have you shot enough videos?”. Het besef dat hij mijn naam had onthouden was erg leuk.

Het begin van een nieuwe hobby

Een andere leuke herinnering waar ik zelf ook wel trots op ben, is het fotograferen. Ik had geen enkele ervaring met fotografie. Tijdens de concerten was het vooral zoeken naar goede plekken om foto’s te schieten, maar ook de momenten. Doordat ik totaal geen ervaring had in het maken van foto’s was het allemaal een beetje uitzoeken hoe het werkt en wat er goed uitziet.

Uiteindelijk is het eindresultaat goed geworden. Voor een net beginnende fotograaf ben ik er erg trots op. Ook hierbij weer een bedankje naar Baroeg dat ik het heb mogen doen en een nieuwe hobby heb gevonden.

Wind Rose

Een tijdje geleden heb ik een aantal afspeellijsten gemaakt voor vrijwilligers, die je op Spotify kunt vinden 🙂 Dit is een taak die ik niet ga vergeten, omdat ik hierdoor veel nieuwe bands heb ontdekt. Zo heb ik een afspeellijst gemaakt van vrijwilligers die nummers konden opsturen waarvan ze erg blij werden (voor het Baroeg me(n)tal health project. Met het opzoeken van de nummers kwam ik een albumcover tegen van een dwerg in harnas erop. Aangezien ik zelf erg van fantasy houd, ben ik het meteen gaan luisteren en wat een gave band was dat. Een band die zich laat inspireren door de verhalen van Tolkien…ik was meteen verkocht. De band heet Wind Rose en als je powermetal een beetje leuk vindt, is het zeker het luisteren waard.

Benieuwd naar de afspeellijst?