Poppodium Baroeg komt met eigen schoenen

Poppodium Baroeg is de samenwerking aangegaan met Rotterdamse schoenenzaak Mascolori. Dit is een bijzondere en niet vanzelfsprekende samenwerking, want Baroeg is het eerste podium dat een samenwerking heeft met Mascolori. Rotterdams street art collectief Monkidoe, die ook de kenmerkende graffiti op het huidige Baroeg pand heeft gemaakt, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de schoen. Er komen ook overhemden met dezelfde print via Rotterdamse winkel Wolff Blitz.

Het idee voor deze samenwerking is al in 2020 ontstaan. Het jaar erop bestond Baroeg maar liefst 40 jaar. Helaas was het in corona tijden niet mogelijk om dit jubileum in mei groots te vieren, maar Baroeg ging achter de schermen verder met diverse nieuwe samenwerkingen, waaronder die met Mascolori. Dit heeft geleid tot exclusieve schoenen (sneakers en puntschoenen), met een print van de welbekende blauwe draken van de voorkant van Baroeg. De schoenen van Mascolori zijn erg opvallend en hebben een eigen smoel. Andere organisaties gingen Baroeg al voor, zoals het Eurovisie Songfestival, Hotel New York, Museum Boijmans Van Beuningen en zelfs de Markthal.

Jochem Grund (eigenaar Mascolori): “Ik kwam als zestienjarige met mijn zilver en groen gespoten kisten in Baroeg. De alternatieve muziekscene en Mascolori gaan dus way back. Baroeg is weer een totaal andere creatieve hoek dan de kunstcentra hier in het centrum, maar daarom juist spannend en cool om een samenwerking mee aan te gaan. Ik hoop dat alle Rotterdamse punkers en metalheads binnenkort op Mascolori’s te zien zijn. Mascolori zoekt altijd de verbinding met muziek. Daarom past Baroeg goed als partner in crime. Eigenzinnig en Rotterdams, net als wij.”

De schoenen zijn vanaf zaterdag 1 april – zowel fysiek als online – te koop via Mascolori en Baroeg en worden ‘s middags feestelijk gepresenteerd in de Mascolori winkel. De overhemden zijn binnenkort te koop via Baroeg en Wolff Blitz.

Mascolori x Baroeg releaseparty
Datum: Zaterdag 1 april 2023
Adres: Mascolori, Nieuwe Binnenweg 116, 3015 BE Rotterdam
Tijd: 17:00 – 18:00 uur