VACATURE: Stafmedewerker Pre-Productie en Vrijwilligerscoördinatie

Download de vacature hier als PDF bestand.

Wij – het bestuur en de directie van Stichting Poppodium Baroeg – zijn per 1 augustus 2021 op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor de functie van

Stafmedewerker Pre-Productie en Vrijwilligerscoördinatie (32 uur per week)

Wie zijn wij?
Poppodium Baroeg bestaat in 2021 al 40 jaar en is daarmee het oudste poppodium van Rotterdam. Baroeg kenmerkt zich door het aanbod van vernieuwende en talentvolle bands binnen de hardere en alternatieve muziekgenres, zoals (hard)rock, metal, gothic, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial.

De organisatie van Baroeg bestaat uit een bestuur, een directie en staf van samen vier medewerkers en een team van 80 vrijwilligers. Per jaar zet Baroeg circa 80 producties op en eens per jaar wordt het festival Baroeg Open Air (BOA) georganiseerd. Het podium en het festival trekken samen jaarlijks gemiddeld circa 25.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Algemene kenmerken
Poppodium Baroeg zoekt een stafmedewerker die affiniteit heeft met alternatieve stromingen en bij voorkeur ervaring heeft binnen de muzieksector. De stafmedewerker speelt een centrale rol bij de totstandkoming van de producties die Baroeg opzet, inclusief BOA, en heeft een verbindende positie in een kleine organisatie.

Taken en verantwoordelijkheden
Bij onderstaande taken wordt de kandidaat, die onder leiding staat van de directeur / programmeur, in de uitvoering ondersteund door stagiairs en vrijwilligers.

Pre-productie
– Productioneel voorbereiden van Baroeg activiteiten en BOA in samenwerking met de geboekte acts, boekingskantoren, leveranciers en standhouders
– De verzamelde info (laten) verwerken tot productie- en festivaloverzichten
– Beheren en opstellen van planningen en projectbegrotingen

Vrijwilligerscoördinatie
– Begeleiden van het MMT (Medewerkers Management Team), een team van vrijwilligers dat toeziet op de inroostering van de overige vrijwilligers en het inwerken van nieuwe medewerkers
– Begeleiden van de productieleiders, een team van vrijwilligers dat leiding geeft aan en eerste aanspreekpunt is voor vrijwilligers, portiers, acts en bezoekers tijdens producties
– Vorm geven aan en waar nodig bijstellen van het medewerkersbeleid
– Stimuleren van competentiebevordering en het groepsproces binnen het vrijwilligersteam 

In de toekomst kan de kandidaat toegroeien naar de ondersteuning (en waar nodig vervanging) van de directeur bij de uitvoering van beleidstaken.

Profiel van de functie
– HBO werk- en denkniveau
– Bij voorkeur kennis van en ervaring met een vergelijkbare functie
– Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
– Initiatiefrijk, creatief, doortastend en stressbestendig
– Flexibel, praktisch ingesteld en coöperatief
– Liefhebber van harde en alternatieve muziek

Baroeg biedt
– Salariëring op basis van de CAO Sociaal werk, schaal 6, trede te bepalen op basis van werkervaring
– Een uitdagende en inspirerende werkomgeving in een uniek podium met gepassioneerde crew en bezoekers
– Mogelijkheid tot opleiding en uitbreiding van taken en verantwoordelijkheden

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met directeur Leon van Rijnsbergen via leon@baroeg.nl. Hij is telefonisch bereikbaar in Baroeg op 010-4325735 (ma-do 09:00-18:00 uur). 

Als je wilt solliciteren, stuur dan uiterlijk donderdag 1 juli 2021 je CV en sollicitatiebrief naar vacature@baroeg.nl.