Florus Plomp

“Ik ben Florus Plomp.

Als eerste wil ik Francis bedanken voor het huiswerk en als ik ergens wel een schurfthekel aan heb is t huiswerk, bedankt!

Mijn eerste aanraking met de wat stevigere gitaarherrie was op de Mavo in Zwijndrecht (daar zat mijn wederhelft ook op blijkbaar). Vrienden hadden bandjes gemaakt Mega Deth en Möthley Crüe in die tijd luisterde ik ook nog gabber nog voor de kaalkoppen tijd.

In de jaren ’90 ging ik vaak naar De Vlerk (later Waterfront) en Nighttown, waar ik redelijk wat bands heb gezien zoals Fear Factory, Biohazard en ook nog The Prodigy. Na die omzwervingen ben ik toen meegesleept naar Baroeg door Wim Nienhuis (ook Vriend van Baroeg) om The Exploited te mogen bewonderen.Ik had alleen maar rare verhalen gehoord over Baroeg; dat er satanische rituelen en offers werden uitgevoerd, maar dat viel best mee.

Mijn eerste festival ervaring was gelijk een goeie namelijk Dynamo Open Air in Eindhoven; vier dagen chaos, modder, regen, bier en gave muziek. Sindsdien elk jaar wel festivals bezocht waaronder Baroeg Open Air natuurlijk.

Als je vraagt wat voor muziek ik leuk vind, zou ik zeggen dat ik een hele brede muzieksmaak heb. De muziek varieert van Stray Cats tot de ouwe Sepultura.

In 2019 zijn we lid geworden van Vvb maar dat heeft Mari Anne al verteld. De evenementen die georganiseerd worden zijn erg leuk, vooral discgolven en de kroegentocht. Zo leer je de vrienden beter kennen. Ik vind het een leuk zooitje bij mekaar.

Bands die ik in Baroeg graag bezoek varieert heel erg, dus je kan me altijd wel tegen komen in Baroeg.

Nou genoeg geluld, tot in Baroeg. Proost en tot heel snel weer! Hieronder mijn playlist.”

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].