Francis Pronk

“Ik ben Francis (spreek uit: Frensis, alleen Thomas Harteveld mag het anders zeggen) Pronk en ik ben sinds 2018 marketeer van Baroeg. Ik ben dagelijks bezig met het promoten van concerten, het update van de website, begeleiden van stagiairs en verzinnen van nieuwe manieren om Baroeg onder de aandacht te brengen.

Je kent mij misschien ook van het DJ duo Zot & Rot. Andere VvB Lucky en ik hebben in de lockdown-tijd veel streams mogen doen via het Twitch-kanaal van Baroeg. Of misschien ken je mij van Baroeg TV (word meteen abonnee van het Baroeg YouTube-kanaal als je dat nog niet bent) of je hebt mij eens zien rondlopen in Baroeg. Verder ben ik coördinator van Popronde Rotterdam en heb ik gewerkt bij Podium Grounds en de Popunie. Ik zit ook in het VvB team en ben aanwezig bij vergaderingen etc. waar we met z’n allen met nieuwe ideeën komen voor de VvB.

Vanaf 2018 ben ik ook Vriend van Baroeg geworden. Mijn favoriete VvB moment was de VvB borrel van 2019, waar de Live Rock Karaoke Band speelde. Ik had van tevoren voor de grap gezegd dat ik het nummer ‘Tequila’ van The Champs wel wilde zingen met Thomas Harteveld. Vooral omdat ik dat het meest grappige karaoke nummer ooit vind, zie hier. De band liet er geen gras over groeien en had het nummer ingestudeerd. Ik zat ‘s middags op kantoor en hoorde de band ineens het nummer soundchecken en kreeg spontaan podiumvrees. Tijdens de karaoke werd ik maar niet op het podium geroepen, dus ik vond het allemaal best. Tot er nog maar één nummer gespeeld werd… En ja hoor: ‘Tequila’. Ik wilde dit moment met meer delen en nodigde meer Vrienden uit op het podium en zo ontstond er een hele gezellige bende op het podium:

Die avond klokslag 00.00 uur was ik jarig en ik kreeg op die dag een fles Tequila van Thomas, want dat vond hij grappig, maar… ik drink helemaal niet.

Naast concerten in Baroeg bezoeken heb ik nog een andere hobby: pro-wrestling. Ik spendeer wekelijks heel wat uren aan het kijken van All Elite Wrestling (AEW) en ik vind het leuk om shows te bezoeken van bijv. Pro Wrestling Holland. Ik vind de link tussen pro-wrestling en alternatieve muziek ook erg gaaf. Zo zit er in AEW een Nederlandse worstelaar, die een nummer van Amenra als intromuziek heeft. Ik kan zelfs een Baroeglink vinden met AEW: worstelaar Chris Jericho heeft met zijn band Fozzy in Baroeg gespeeld en momenteel is er een vrouwelijke worstelaar die intromuziek heeft van de band Infected Rain, die ik ook in Baroeg heb gezien. Onlangs is Zardonic toegevoegd aan de line-up voor Baroeg Open Air 2022 en deze producer heeft heel veel tracks van AEW gemixt.

Verder vind ik horrorfilms kijken erg leuk. Je kunt mij altijd tips sturen. Van de meest obscure gore films tot hedendaagse slashers en classics. Ik ben er voor in. Verder luister ik veel verschillende muziek en sinds kort ook podcasts. De bands waar ik zoveel mogelijk concerten van probeer te bezoeken zijn Misfits, Ghost, Steel Panther en Wedsnesday 13.

Hieronder een playlist met nummers die niemand hopelijk kent. Ikzelf vind het altijd erg leuk om nieuwe muziek te ontdekken, dus ik hoop dat ik mensen kan verblijden met deze playlist:

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].