Mariska

“Wist u dat…
… zij op jonge leeftijd al van licht klassieke muziek hield? En dat zij lange tijd in een vrolijk, maar serieus ingesteld jeugdkoor heeft gezongen? Dat zij van huis uit James Last en Julio Iglesias meekreeg maar daarnaast East 17 als jeugdzonde had?

Zeg! Wie ben jij eigenlijk?
Mariska, op FB bekend als Mari Anne (en daar luister ik dus ook naar). Nu nog vrachtwagenchauffeur, maar eind 2023 wissel ik van (rij)baan en maak ik de overstap naar projectondersteuning. Met Florus, mijn pubers, onze katten en veel LEGO woon ik in Heerjansdam. Marco van Os nam mijn foto in de Vriendenlounge van Baroeg Open Air 2023.

Vrienden van Baroeg: dat zijn en doen we samen
Florus heeft al duizenden méér stappen in Baroeg liggen. Voor het eerst in 1996 bij The Exploited, heeft hij me verteld. Dankzij hem heb ik Baroeg leren kennen, en dat was in 2016. Sinds eind 2019 zijn we Vrienden. We steunen Baroeg er graag mee! De Vrienden zijn een fijne club mensen waar je je van begin af aan welkom voelt. Het discgolfen en de borrels vind ik tof, en als het lukt ga ik óók weer naar yoga – een aanrader.

Een waardevol Baroeg-pakketje
Juli 2023 gingen wij per trein naar Berlijn, voor een concert van Rammstein. In Florus’ bagage een bijzonder pakketje: het prachtige overhemd van Baroeg X Mascolori. Custom made, want (zover wij weten), het enige exemplaar met korte mouwen! Het ging niet voor niets mee: Daags na onze Berlijnreis trouwden we in Breda – Florus in korte broek én zijn Baroeg-overhemd! WAT een geweldige outfit voor een bruidegom, huh!

Muziek is emotie
De kat in me kijkt altijd de kat uit de boom, maar in Baroeg was ik snel verkocht: het maakt het niet uit waar je van houdt, en of je mee kan brullen of niet. Los gaan voor het podium of plezier op de achtergrond: Ik geniet van de mensen en hun enthousiasme, blijheid, opgetogenheid. En ik heb zóveel nieuwe dingen leren kennen! Carnivore A.D., Michale Graves, Mondo Generator, The Godfathers, Exploited, en er kan altijd nog veel meer bij.

Kill your darlings: een playlist die te kort is
Bij Korn sta ik als een klein kind op een kermis (vraag Florus naar details). Met mijn dochter sta ik met vochtige ogen bij Selah Sue. Op zondagavond luister ik Radio Atlantis op StuBru en voel ik de rust van hogerhand. Als Nik Bärtsch, Zwitsers componist, in de buurt is ben ik de eerste die een kaartje koopt. Een playlist met Baroeg in gedachten, met een persoonlijke kwinkslag tussendoor. Al ziet mijn playlist er over een jaartje vast weer anders uit…

Cheers X”

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].