• zo 19 jan
  • Black Denim Fest III: Discharge + Skitsystem + Martyrdöd
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14:00
€17,00
€18,00
Genres:
punk / psychobilly, hardcore / metalcore

Voor het derde jaar op rij zal Black Denim Fest de extremere uithoeken van de punk bij elkaar brengen. Of het nu gaat om D-beat, hardcore, grind of crust; een band die onmetelijk veel invloed heeft gehad op al die stijlen is Discharge, dus daarmee hebben we de ideale afsluiter van deze editie in huis.

Discharge is aan een derde leven begonnen sinds Broken Bones-zanger Jeff Janiak bij de D-beatpioniers uit Stoke-on-Trent aansloot. Het meest recente album ‘End Of Days’ had zo na de mijlpaal ‘Hear Nothing See Nothing Say Nothing’ uit 1982 kunnen verschijnen, en dat zegt genoeg. Het einde der tijden krijgt weer een rotschop.

Skitsystem liet in 1995 ‘Profithysteri’ los op de wereld en die debuut-EP sloeg gelijk in als een punkclusterbom van D-beat, hardcore en deathcrust. Destijds nog met twee leden van Gotenburg-metallers At The Gates in de bezetting, maar die kregen het te druk met thrashen. Skitsystem raast echter door, al geeft deze Zweedse vriendengroep de laatste jaren zelden optredens. Daarom is het extra geweldig dat ze naar Black Denim Fest komen om je oren door de mangel te halen.

Martyrdöd tapt deels uit hetzelfde vaatje als hun landgenoten van Skitsystem en giet daar nog eens kokende metal overheen. Bovendien schromen ze er niet voor om wat melodische elementen door hun nummers te smeren, naast andere eigenwijsheden die hun Kängpunk boven het immense maaiveld van de man met de zeis doen uitstijgen. De nieuwe schijf ‘Hexhammaren’ bewijst het nogmaals: aan normaal doen hebben ze een broertje död