• 25/03/2018
  • Black Denim fest
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€14,00
€15,00
Genres:
punk / psychobilly, hardcore / metalcore

Crustig aan – er staat absoluut géén ‘vest metal’ op Black Denim fest. Dit ondergrondgebeuren zoekt de ranzige uitwassen van de punk op. Minder hanenkamfähig dan Tales From The Punx, maar des te scherper hels kabaal om je crustlusten op bot te vieren.

Subhumans uit Engeland zijn een stuk actiever dan hun Canadese naamgenoten. Na de oprichting in 1980 werd het collectief al snel een aanvoerder van de anarcho-punk. Die activistische inslag blijft een belangrijke pijler in de vele krakers die het viertal er live steevast doorheen jaagt. En ze willen van geen wijken weten, want de Subhumans doen op het podium nog steeds hun stinkende best. Sowieso een waardige headliner voor de vuurdoop van Black Denim fest.

Sliced Punx On Meathooks, zo klinkt en stinkt Disorder. Dat album is tot dusver het ultieme statement van deze hardcore noisepunks uit Bristol, die midden jaren 80 verhuisden naar Noorwegen. Daar werd ook hun eerste liveplaat opgenomen: Gi Faen I Nasjonaliteten Din, wat grofweg staat voor ‘Schijt aan je nationaliteit.’ Grenzeloos hard, Masters Of The Glueniverse.

Diesel Breath gooit het over een ander boeg. Hun zelfverklaarde ‘metal fueled diesel punk’ wordt kracht bijgezet door gespuis uit Fleas and Lice en Sangre. Deze oproermakers hebben Mokum als chaosbasis, waar ze de grachtenputlucht omzetten in bittere klanken met zware flarden metal.

Met bekende tronies uit Jesus Cröst, Kugra en Gewoon Fuckin Raggen in de gelederen, gaat Sick Of Stupidity grindcore en powerviolence te lijf. Door een nummer van Heresy als bandnaam te kiezen, leggen ze de lat hoog. Geen probleem, want de Rotterdammers stampen elke grindtegel tot gruis met hun ziedende geluidsuitbarstingen.

Het Zuid-Hollandse Slavery Farm is een relatief nieuwe naam aan het front, al is de band in 2013 begonnen onder de naam Klisma Kock. Gitarist Xander kennen we nog van The Afterveins, maar dit is heel andere koek. De slavernijboerderij (de bandnaam is een verwijzing naar ons aardse bestaan) raast van grind naar hardcore en trapt de D-beat in death metal.

Het internationale gezelschap Dirty Protest tart je verbeelding: “Imagine Dead Kennedys fucking Poison Idea and using Vice Squad as a condom.” Je krijgt dus vuile uitbarstingen op het braakland tussen 77 punk en eigentijdse crust. Met ex-leden van onder meer Radio Bikini en Septic Death in de bezetting, zit dat geramd.

Dirty Protest is last-minute vervangen door Pressure Pact.


Timetable:
15.30-16.00 Pressure Pact (NL hardcore punk)
16.20-16.50 Diesel Breath (NL metal fueled diesel punk)
17.10-17.45 Slavery Farm (NL crust)
18.05-18.40 Sick Of Stupidity (NL grind / crust)
19.05-19.50 Disorder (UK hardcore punk)
20.15-21.15 Subhumans (UK punk)