Monica Janssen

Lieve metalheads, punks, rockers en andere muziekliefhebbers,

Mijn naam is Monica Janssen (mijn bijnaam is Demonica, maar de meeste vrienden zeggen Mo, want ik ben stiekem een softe metal-hippie).

Ik ben vocalist in thrash metal band X-Tinxion en in “ik-weet-niet-wat-het-hokje-is-maar-het-is-een-metal-band” Downcast Collision, waar ik ook nog de basgitaar hanteer. Daarnaast ben ik betrokken bij projecten, zoals Magic O Metal en Layers of Devotion.

Ik ben vocalcoach in mijn eigen bedrijf Wisselkind – Creative Coaching. Bij Wisselkind komen vocalisten van allerlei pluimage, leeftijden, voorkeuren. Wie of wat je ook bent, iedereen is welkom! Metal is mijn specialisme (zang, distortion, classical, growls en screams, noem het maar op), maar ik coach ook popmuzikanten. Mijn bekendste leerling op dit moment is Nova (Nova_grunten) Huijben, de jongste ambassadeur van de Vrienden van Baroeg. Samen hebben we al allerlei avonturen beleefd.

Ik ben een laatbloeier wat betreft de metal. Pas toen ik vijftien was, ontdekte ik via vrienden mijn grote liefde. Daarna wilde ik niets liever dan zingen in een band. Dat lukte een aantal jaar later, toen ik bij mijn eerste band Imp kwam. In die tijd kwam ik voor het eerst in aanraking met Baroeg. Ik voelde me meteen thuis.

Baroeg speelt al mijn hele volwassen leven een rol in mijn bestaan als metalhead. Ik kwam er met studiegenoten zowat alle black- en deathmetal zaterdagen. Na het repeteren met mijn band op de Boompjes haastte ik me erheen om te headbangen. Met mijn eigen bands heb ik er regelmatig op het podium mogen staan. Zo konden we met X-Tinxion openen voor Heathen en Death Angel en stonden we met Downcast Collision op de Plee Sessies van Baroeg Open Air. Een concert dat ik nooit zal vergeten was er één van Annihilator. Het jaartal moet je me niet vragen, daar ben ik slecht in. Die avond speelde het Nederlands elftal en stonden er misschien 30 man in Baroeg. Misschien waren het er meer, maar het voelde in elk geval leeg. Annihilator speelde alsof de zaal uitverkocht was en wij hebben een pit gebouwd tot we neervielen. Het was fantastisch!

Baroeg is er voor iedereen. Voor elkaar en met elkaar. Lekker jezelf zijn en fuck-it! Die insteek maakt dat ik er graag kom en ik me vereerd voel om ambassadeur te mogen zijn! Word vriend! Horns up!

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: vrienden@baroeg.nl.