Jan Duine

“Hoi, ik ben Jan. Mijn eerste kennismaking met Baroeg was in 2003. Een bandje met daarin een vriend van me (Brainblast) moest spelen. Mijn eerste indruk was dat ik Baroeg een beetje donkere plek vond haha. Mijn eerste festival in Baroeg was Rotterdam Deathfest in 2004 met bands als Gorerotted en Severe Torture. Daarna ging ik steeds vaker naar de zaal aan de Spinozaweg. In het begin kende ik nog maar amper mensen en ik ging ook vaak alleen, maar na verloop van tijd raakte ik met steeds meer mensen in gesprek. Niks geen donkere plek dus, maar gewoon een fijne plek met fijne mensen die ook een band hebben met alternatieve muziek. Daarnaast is het van mijn woonplaats maar een half uurtje met de bus, al is de dienstregeling er in de loop der jaren niet op vooruit gegaan… Het liefst ga ik naar deathmetal concerten, maar ook black en thrash doen het bij mij goed. En natuurlijk aanverwante stijlen zoals grindcore en doom, maar ook stoner. Binnenkort staat één van mijn favoriete bands op het programma, namelijk Nile. Mijn kaart ligt alweer klaar. Ook Baroeg Open Air is elk jaar een feest om te bezoeken. Ik vind het altijd prachtig om al die diverse mensen te zien in het Zuiderpark. Goths, metalheads, punks; alles loopt door elkaar en er is altijd wel een gemoedelijke sfeer.

Ik ben zelf al zo’n vijf jaar lid van Vrienden van Baroeg. Destijds hoorde ik dat Erik (de Boer) een club wilde oprichten waarvan je lid kon worden en zo Baroeg kon steunen. Het idee om zo mijn favoriete concertzaal te steunen trok me al gelijk aan, want ik kwam er immers alweer heel wat jaartjes en heb dus ook veel vriendschappen opgebouwd in Baroeg. De meeste mensen die ik ken uit Baroeg, zijn ook lid, dus zelf lid worden leek me dan ook niets anders dan logisch. De kroegentochten en disc-golf cursussen zijn ook heel leuk om aan mee te doen en hoewel ik geen prater ben is de VvB-borrel altijd wel gezellig. Ik kijk nu al uit naar de borrel van 3 december. Onlangs berichte Erik in een nieuwsbrief dat we al 500 vrienden hebben, wie had dat gedacht?!

Naast concerten en festivals bezoeken, drink ik graag een (speciaal)biertje, bezoek ik een brouwerij of musea, kijk ik graag films en series, luister ik naar muziek en om mijn conditie enigszins op peil te houden, maak ik in de weekenden regelmatig een tocht op mijn racefiets of wandel ik door de natuur.

Hieronder een lijstje met favoriete nummers van de laatste vijf jaar.

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].