Erik de Boer

“Mijn naam is Erik de Boer en ben oprichter van de Vrienden van Baroeg. Als bezoeker kwam ik eind jaren 80 voor het eerst naar Baroeg en na soms jarenlange pauzes vind ik mezelf toch een trouw bezoeker. De sfeer, de stijl, de muziek, de medewerkers en de bezoekers maakten Baroeg voor mij mijn tweede huiskamer.

In 2007 ben ik toegetreden tot het bestuur van Baroeg en van 2008 t/m 2015 was ik voorzitter. Tijdens deze bestuursperiode is Baroeg zich steeds meer als ‘cultureel ondernemer’ op gaan stellen en wat dat betreft leek het ons een goed idee om een Vriendenclub op te starten. Veel mensen dragen Baroeg een warm hart toe en willen dat deze plek voor altijd blijft.

1 januari 2016 was de oprichting van de VvB (Vrienden van Baroeg) een feit ben ik daar de voorzitter van geworden. Nu, zeven jaar later, hebben we ruim 450 Vrienden en is het een fantastische club geworden met allerlei activiteiten en een groot saamhorigheidsgevoel: we zijn echte Vrienden. De financiën helpen Baroeg goed en worden op dit moment opgespaard voor de aanstaande en broodnodige verbouwing van ons pand.

Wanneer ik niet in Baroeg ben, werk ik in de haven bij een op- en overslagbedrijf, ben ik op festivals, op vakantie of op een Discgolf-course. Ik ben écht verslaafd aan deze sport en ieder jaar hebben we met de VvB een discgolf-clinic om mijn Vrienden kennis te laten maken met deze sport.

Mijn muzieksmaak kan nogal eens variëren maar blijft over het algemeen wel binnen de stevige gitaarmuziek: van stoner/doom tot death/black en live kan ik ook verschrikkelijk genieten van een potje grindcore. Mijn favoriete nummers van de afgelopen jaren zijn deze:

(kleine waarschuwing: ik vind nummers snel te kort)”

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].