Tales From The Punx

Dit concert is zónder coronatoegangsbewijs. Lees ons statement hier.

Dit is het verplaatste evenement van 24 juli 2021. Kaartkopers hebben een mail ontvangen.

Het eerste lustrum van Tales From The Punx vieren we hartje zomer met zeven spijkerharde bands, van lokale aanjagers tot buitenlandse headliners. Mocht het je te heet onder de voeten worden, buiten staat weer een punkpicknickbankenterras en daar zit de sfeer er telkens net zo goed in. Bij Tales From The Punx zit je sowieso geramd.

Acidez

Acidez brak de tent af bij de tweede Tales From The Punx en deed dat een jaar later in Baroeg nóg rigoureuzer met Disturbance. We riepen al eerder dat ze de Trumps muur zouden wegblazen met een muur van geluid. Oh ironie, want Mexico nam tijdens de recentste virusuitbraak zélf het voortouw om de grens met de VS dicht te gooien; een hard gelag voor die toupetpresident. Mexicaanse crossoverpunk blijft een machtig wapen.

Disturbance

Het sloopwerk van de mens wordt al een dikke twintig jaar in tijdloze punkparels gestampt door Disturbance. Live doen ze dat met een brulboei die als ongeleid projectiel over het podium stuitert en een drummer die mokerslagen afvuurt als een stalinorgel. We lusten nog steeds wel pap van ‘Tox Populi’, het laatste album van Hollands geweldigste punkband van deze eeuw.

Youth Avoiders

Driekwart van de Youth Avoiders speelt ook in de band Stalled Minds, dat met een beetje goeie wil The Marked Men uit Frankrijk is. Daarvan sijpelt ook wat door in het geluid van Youth Avoiders, maar dan alsof ze in een smerige stinkgarage in een hardcore-ketel Rotterdamfetamine zijn gekukeld. Lekker hoor, gas erop!

Blatoidea

Blatoidea startte in 2008 op Sicilië, maar binnen een jaar verkaste de band naar een groter eiland om vanuit Londen het punkvirus verder te verspreiden. Overal waar ze spelen valt hun recht-voor-z’n-raap-rampunk in goede aarde, hoe verrot die ook mag wezen. Ze hebben bovendien een vooruitziende blik, want in 2019 gaven ze hun derde prachtplaat de titel ‘Quarantine’. Van pandemie naar pandemonium.

Kezus Krijst

Kezus Krijst was jarenlang een vaste waarde in de Rotterdamse punk, maar eind 2016 krijsten ze voor de zoveelste keer: “Krijg de tyfus, wij hiatus!” Vorig jaar ging het weer jeuken dus moesten ze beuken, en hard ook. De teksten blijven net zo Nederlands als hun wapenspreuk: ‘Met het hart links en de kam, waar de haargrens het toelaat, recht omhoog.’

Tukatukas

Vorig jaar speelde Disturbance op het Afrikaanse eiland La Réunion (dat de Fransen ooit hebben gejat). Daar liepen ze Tukatukas tegen het lijf, wat zo’n gave band bleek te zijn dat ze subiet een uitnodiging voor Tales From The Punx kregen. En terecht, want hun potpourripunk is heerlijk lijp zonder dat het een zootje wordt. Nou ja, behalve in de zaal dan.

Call The Cops

Afkomstig komt uit de Italiaanse stad Bologna, maar roep niet gelijk ‘pastapunk’, want Call The Cops maakt sonische fragmentatiebommen van UK82, D-beat, hardcore en dusdanig geweld. Gooi daarbij de meerkoppige vocale aanval – die aankomt als een ontploffende massagrafriolering – en de punk wordt zo giftig dat crust erin oplost.

AVONDCOCK

‘Rock out with your AVONDCOCK out’ is het credo van deze relatyfusnieuwe band. De vijf jonge honden brengen felle hardcore punk met RATM- trekjes en rake teksten waarin op menig pik wordt getrapt. Geen gelul, broek uit!

Tijdschema
14.30-15.00 AVONDCOCK (NL hardcore punk)
15.20-15.50 Call The Cops (IT punk)
16.10-16.45 Tukatukas (RE punk)
17.10-17.45 Kezus Krijst (NL punk)
18.10-18.55 Blatoidea (UK punk)
19.20-20.05 Youth Avoiders (FR punk)
20.35-21.25 Disturbance (NL punk)
21.55-22.45 Acidez (MX punk)