Sonia Nusselder

Mede music maniacs!

Ik ben Sonia ‘Anubis’ Nusselder, 20 jaar, nu ongeveer 5 jaar actief als muzikant. Ik speel gitaar in heavy/power metal band BURNING WITCHES (ook speelde zij eerder basgitaar in death metal band SEPIROTH). Met Burning Witches staan we onder contract bij platenmaatschappij Nuclear Blast, toeren we internationaal op grote schaal en hebben we niemand anders dan Schmier (de frontman/bassist van thrash band DESTRUCTION) als onze manager! Met deze bands heb ik op veel grote podia gestaan, zoals Wacken Open Air, Sweden Rock, Bang Your Head, Summer Breeze, enzovoorts. Met mijn beide bands heb ik ook in Baroeg gespeeld, meerdere malen zelfs, en ook met andere bands waar ik vroeger in gezeten heb!

Het spelen van live shows en het checken van live shows is wat ik het LIEFSTE doe, en daar spendeer ik ook mijn tijd het liefst (en meeste tijd) aan!! Gezien mijn leeftijd, ben ik nog best een “jonge” liefhebber van muziek (ongeveer 6 jaar geleden begon mijn uit-de-hand gelopen passie voor het extreme).

Ik heb veel fantastische herinneringen aan Baroeg, en iedere keer dat ik er ben, moet ik terug denken aan die onvergetelijke belevingen. Zoals een keer bij de bomvolle uitverkochte D.R.I. show op een zeer winderige dag. Ik vergeet dat nooit. Ik denk dat ik toen 16 of 17 was. Ik had een papieren cap gemaakt met het logo van D.R.I erop, sprong het podium op en gaf hem aan de vocalist. Daarna ging ik crowdsurfend weer het publiek in. Dat was echt leuk, en de zanger heeft die cap ook gehouden haha!

Ik denk terug aan de toffe en unieke vrienden dat ik heb kunnen ontmoeten tijdens concerten en die ik tot de dag van vandaag wekelijks spreek. Of de geweldige verhalen die ik heb kunnen wisselen onder het genot van een koude Hertog Jan (of meer dan één wel haha!). De lokale support acts die ik heb kunnen ontdekken en veel metal legendes die ik daar heb kunnen ontmoeten. Ik vind het prachtig dat er een venue is met aandacht voor internationale extreme underground bands én lokale bands. Ik heb dankzij Baroeg veel bands kunnen live zien waarvan ik dacht dat ik ze ooit live zou zien. Ik geloof dat live muziek checken met mensen die dezelfde liefde en passie voor de extreme stijl delen therapeutisch werkt. Je voelt je nooit alleen in Baroeg, en dat is de kracht van deze venue! Het brengt mensen bij elkaar.

Het is een grote eer om ambassadeur te zijn van Baroeg. En ik ben mega trots om tot de “Vrienden van Baroeg” te horen. Ik wil héél graag bijdragen om Underground Music in leven te houden en om ervoor te zorgen dat we in de toekomst nog lang van unieke concerten op deze unieke locatie kunnen genieten! Ik ben ervan verzekerd dat er VEEL mensen zijn die Baroeg en de Underground willen supporten. En je kan daarom ook “Vriend van Baroeg” worden. Dus, waar wacht je nog op?

Stay brutal!

Sonia

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: vrienden@baroeg.nl.