Smokey de Jong

“Heel fijn dat ze mij gevraagd hebben om iets over mezelf te vertellen.

Allereerst is mijn naam Smokey, en niet Smoqui zoals op Facebook staat. Facebook accepteert Smokey niet, maar ook weer begrijpelijk want ook dat is niet mijn echte naam ūü§£. Bijnaam ooit gegeven door mijn vrouw Puppi, wat ook niet haar echte naam was, kunnen jullie het nog volgen? Niet? Maakt ook niks uit, zelfs mijn ouders noemen me al meer dan 30 jaar Smoke. Dus we laten het hierbij!

Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het eerst in de Baroeg kwam, maar het voelt zeker als een eeuwigheid. Je zult me regelmatig vinden bij rock, metal en punk feestjes in de Baroeg (o.a. Tales From The Punx) en natuurlijk mijn favoriet: BOA; het jaarlijkse geweldige Baroeg festival, waar ik samen met Pup onze trouwdag vierde en waar zij nu inmiddels haar eigen podium heeft gekregen ter nagedachtenis. Ik kan Baroeg daar nooit genoeg voor bedanken!

Ik ben ongeveer een jaar later dan Pup Vriend van de Baroeg geworden, maar hoe lang dat is weet ik niet precies. Ik denk een paar jaar. Tevens heb ik Erik verteld en gevraagd om haar eeuwig lid te laten blijven en jaarlijks verleng ik het dan ook voor ons beide.

Mijn muziek keuze in de playlist is natuurlijk een mengsel van rock, metal en punk.

Kiss zal altijd mijn ultieme favoriete band blijven en aan het gekozen nummer hangt een verhaal wat ergens heel mooi samen komt. Het tweede nummer in de lijst van Steelheart was een nummer op onze bruiloft. De tekst is nog steeds zo passend op Pup en wat ze met mee deed en wat ik voel voor haar.

Ik hoop dat ik altijd in de gelegenheid zal zijn om de VvB borrel te kunnen bijwonen. Het geeft toch weer een andere dynamiek en gesprekstof dan tijdens een concert. Natuurlijk ook leuk om nieuwe vrienden te leren kennen of met oude bekende ff bij te kletsen. Hopelijk zie ik jullie een keer daar. Mocht je het verhaal achter het Kiss nummer willen weten, dan zal ik het je graag vertellen!

Het zal volgend jaar best afkicken worden als de Baroeg voor een jaar, hoop toch niet echt langer dan dat, dicht gaat. Maar gelukkig gaat het weer open, hebben we als vrienden een bijdrage kunnen leveren aan een nieuwe muziek installatie in het toekomstige pand en wordt er vaak gezorgd voor leuke Vrienden uitjes. En gelukkig hebben we BOA staan in 2024.

Kan zijn dat ik nog zaken vergeten ben of dat iemand nog ergens benieuwd naar is, schroom niet, ik ben heel open in alles!

Greetz,

Smoke / Smokey / Smoqui”

De foto bovenaan de pagina is gemaakt tijdens de opnames van het nummer ‘Bier en Pup’ van From The Heart. Beluister het nummer hieronder:

 

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar:¬†[email protected].