Robert Soeterboek

Mijn naam is Robert Soeterboek, ik ben zanger en ik heb in verschillende bands gezongen en aan diverse projecten meegewerkt in binnen- en buitenland zoals: Vulture, Highway Chile, Wicked Sensation, Thomsen, Ayreon, en Star One. Verder heb ik aan veel commercials meegewerkt voor radio en tv en ben ik te horen in reclames van bijv.: Grolsch, NS, Ikea, Douwe Egberts, en de De Telegraaf. Dit is erg leuk om te doen. Momenteel werk ik aan een nieuw album met mijn nieuwe band “My brother Jake”.

De eerste keer dat ik zelf heb opgetreden in Baroeg moet ergens in 1987 zijn geweest met de band Vulture, een Rotterdamse metal band! Echt in de beginjaren van Baroeg dus. Wellicht is dit langer geleden dan dat de vrijwilligers van Baroeg oud zijn. Dat zegt wat over Baroeg natuurlijk! Ik heb in de jaren erna nog vaker in Baroeg opgetreden en daar altijd veel plezier aan beleefd.

Als bezoeker kwam ik nóg eerder in Baroeg. Dat moet rond ’84/ ‘85 zijn geweest. Het optreden van de band Nasty Savage (een Amerikaanse metalband) is mij het meest bijgebleven omdat zanger Nasty Ronnie als worstelaar op de bühne stond en met tv toestellen jongleerde.

Baroeg is nog zo’n beetje het enige podium in Rotterdam en al helemaal het enige podium als het gaat om black metal, death metal of hardrock.

Ik organiseer momenteel 2 jaarlijkse festivals in Baroeg: “Blokhut live” en het Nieuwe festival “Rotterdam Rocks”. Tot nu toe zijn deze allebei zeer geslaagd en druk bezocht, de eerste editie van “Rotterdam Rocks” was zelfs uitverkocht!

Baroeg is nog zo’n beetje het enige podium in Rotterdam en al helemaal het enige podium als het gaat om black metal, death metal of hardrock. Ik draag dan ook graag mijn steentje bij om het voortbestaan van Baroeg te kunnen garanderen en spar zo nu en dan met programmeur Leon.

Ik ben ambassadeur van Baroeg geworden omdat ik Baroeg een warm hart toedraag en ik het wil meemaken dat Baroeg ooit kan uitbreiden waardoor er meer publiek en grotere acts naar Rotterdam komen. Daar zijn centjes voor nodig en ik wil daar best mijn energie insteken om dat samen met anderen te kunnen realiseren.

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].