Raven van Dorst

Hoi!

Ik ben Raven van Dorst, bandlid van DOOL. Ooit ook Elle Bandita.
Toen mij gevraagd werd om ambassadeur van Baroeg te worden, heb ik gelijk ‘ja’ gezegd. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het voor Rotterdam is om een podium zoals Baroeg te hebben. In een stad waar clubs en podia vallen en opstaan, en veelal een ‘populaire’ programmering hebben, is het wat mij betreft van cultureel levensbelang om een tegengeluid te bieden. Zeker na het wegvallen van bijvoorbeeld een Waterfront, blijft er niet veel meer over voor de hardere alternatieve underground. Baroeg heeft door de jaren heen bewezen consequent te zijn in wat ze doet. Baroeg heeft een eigen gezicht en is inmiddels een soort warm bad geworden voor het binnen- en buitenlandse rock- en metalpubliek. Het meest toegewijde publiek mag zich nu officieel ‘Vriend van Baroeg’ noemen.

Baroeg heeft door de jaren heen bewezen
consequent te zijn in wat ze doet.

Als tiener al kwam ik regelmatig met de trein vanuit Maassluis naar allerhande punkconcerten op de Spinozaweg. Toen wist ik nog niet dat ik er zelf jaren later ook zou gaan optreden. Die ontmaagding kwam eigenlijk pas vrij recent, op Koninginnedag 2012 met mijn toenmalige band Bullerslug. Inmiddels heb ik op Baroeg Open Air mogen spelen (wellicht wel het tofste publiek in Rotterdam ooit!) en afgelopen jaar nog een keer in Baroeg zelf met mijn huidige band DOOL. Ook al is de kleedkamer een beetje klein (haha), sta ik toch veel liever in het donkere hol van Baroeg. Dat is beter dan in zo’n nieuwbouw blokkendoos waar de sfeer vaak ver te zoeken is. Support die shit. Word vriend van Baroeg!

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].