Okkie Vijfvinkel

“Mijn naam is Okkie Vijfvinkel en ben sinds mijn dertiende muziekfreak. Ik verdien mijn geld met dj-en op commerciële en underground dansavonden & radio en met verhalen over muziek schrijven. Dat geld geef ik deels weer uit aan platen. Zo ontdek ik elke week nieuwe muziek. Zowel underground elektronisch als rock ’n roll in alle vormen denkbaar.

Ik weet niet meer wanneer mijn eerste keer Baroeg was. Ik heb nog wel een consumptiemunt van Baroeg met een telefoonnummer er op met 6 cijfers. Net zo oud als ik nu ben, haha!

Meerdere optredens waren onvergetelijk. Demented Are Go, Angelcorpse, Comin’ Correct, GBH, Cenobites, Pro-Pain, Agnostic Front, The Meteors. Ook lokale helden Die Nakse Bananen, All For Nothing en The Obnoxious.

Sinds mijn 19e jaar speel ik in bands. Zoals Demolition 4, No-Men en The Fuzzbrats. Stond met No Men (als drummer) op het podium in 1998 denk ik. Met The Fuzzbrats pas in 2015 gek genoeg. Je ervaart dit podium als iets speciaals, doordat je zelf zo vaak naar dat podium kijkt naar andere bands.
Als dj draaide ik meermaals rondom bands, dat zijn teveel avonden om op te sommen. In 2015 draaide ik een keer mee met Baroeg on Tour tijdens 80’s and More in Worm. Dat was leuk om te doen.

Als je op school, in jouw buurt of waar dan ook erbuiten valt door je muziekvoorkeur, dan is Baroeg een veilige haven.

Ik ben opgegroeid in de new wave, punk, rockabilly/psychobilly en ska scenes. Veel podia laten deze muzieksoorten in de steek, er valt niet genoeg mee te verdienen blijkbaar. Dan komt Baroeg goed van pas. Daar is waar de scheidslijn ligt. De hardere en alternatievere muzieksoorten, daar is publiek en scene één. De ene week kijk je naar een band, de week erop staat die band naar jou te kijken. Baroeg voorziet in een behoefte. Als je op school, in jouw buurt of waar dan ook erbuiten valt door je muziekvoorkeur, dan is Baroeg een veilige haven. Een verademing. Inclusief geweldige security.

Ik voel me verbonden met de underdog en Baroeg is een underdog-bolwerk.

Ik voel me verbonden met de underdog en Baroeg is een underdog-bolwerk. Daarom ben ik vriend van Baroeg geworden. Het is voor Baroeg een overlevingsfactor om geld te genereren voor verbouwing.

Een leuke anekdote:
Binnen death en black metal is het “not done” om met een shirt rond te lopen dat niet zwart is. Dat soort zaken vergeet ik. Bij een concert van Marduk werd ik hoofdschuddend aangekeken door de metalheads. Fuck dress code. Overigens deed ik het niet expres :-)”

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].