Martin

“Ik ben Martin en kom rechtstreeks uit het hoge Noorden van het land. Ergens in 1999 ben ik naar Rotterdam verhuisd voor mijn studie. Ik was toen heel erg bezig met voetbal en metal muziek.

Natuurlijk zocht ik daarom gelijk naar een toffe concertzaal in de buurt waar veel metal concerten worden gegeven. Mijn eerste concert was dacht ik van Immolation (10 september 1999). Ik luisterde toen nog heel veel power metal, maar al snel ging dat over naar death en black metal. Vooral technische death metal. Baroeg had toentertijd vaak optredens van bands in die genres, wat heel goed uitkwam voor mij. Dus ik ging regelmatig naar Baroeg en heb er veel toffe bands live kunnen zien.

Pas vele jaren later zag ik regelmatig dat er vraag was naar vrijwilligers en op 20 november 2017 heb ik dan ook besloten om achter de bar te gaan staan en heb mijzelf daarna ook als DJ aangemeld. Het was in begin best eng om te doen, maar nu gaat het zijn gangetje en doe ik het altijd met veel plezier. Vooral door de toffe vrijwilligers die er rondlopen en vriendelijke en relaxte sfeer die er heerst. Ook door de diensten kom je onverwacht gave bands tegen.

DJ’en vind ik meestal het leukst om te doen. Ik luister heel veel soorten muziek en dat kun je wel terugvinden in de playlist denk ik zo. Als DJ probeer ik dan ook vernieuwende muziek online (livestreams) en tijdens de concerten af te spelen voor het publiek. Er is gewoonweg heel veel onbekend talent. Online heb ik een paar livestreams gedaan solo, maar ook met Thomas Harteveld, Remco en Leon. Hopelijk kan ik nog een keer streamen met wat andere DJ’s.

In mijn playlist heb ik nummers gekozen die ik zelf door de jaren heen het vaakst heb beluisterd en nog steeds graag luister in moeilijkere tijden of gewoon om tot rust te komen.

Veel plezier met de playlist en hopelijk tot snel weer in Baroeg!”

Foto door Megan Keijzer.