Martijn

“Ik ben Martijn en sinds eind ’19 ben ik vrijwilliger en onderdeel van het lichtteam.
Naast muziek heb ik brede interesse in technische dingen en doe ik graag dingen met metaal. Van lassen tot edelsmeden, maar ook elektronica en andere dingen.
Ik weet niet precies wanneer ik voor het eerst in Baroeg was, maar dat zal in ’97 of ’98 geweest zijn voor één of andere black- of gothicmetal band. Toen woonde ik nog in Hellevoetsluis. Daar heb ik een paar jaar de techniek gedaan bij concerten in een oude bunker. Uit die tijd herinner ik me dat ik in ieder geval bij concerten van Ancient, Limbonic Art, The Sins Of Thy Beloved en Within Temptation ben geweest. Na de eeuwwisseling ben ik naar Rotterdam verhuisd en ging toen veel vaker naar Baroeg. Naar verschillende soorten concerten (voornamelijk metal), maar ook regelmatig naar de dansavonden. Er is daarna wel een tijd geweest dat ik amper in Baroeg kwam, maar de laatste jaren zat er weer een stijgende lijn in.

In ’11 heb ik voor het eerst mee geholpen bij BOA, op zondag helpen met afbouwen. Daarna een paar jaar niet, maar de laatste twee keer heb ik weer een paar dagen geholpen bij het opbouwen. Al langer speelde ik met het idee om vrijwilliger bij Baroeg te worden, en na de laatste BOA heb ik tijdens de bedankborrel toch maar eens geïnformeerd of er nog iemand voor het licht nodig was. Ik was erg welkom en kon bijna meteen beginnen met inwerken. Na een paar kaar meedraaien kon ik al zelf aan de slag. Helaas kwam alles door de eerste corona-lockdown snel weer stil te liggen. Gelukkig heb ik in de tussentijd nog wel mee wat kunnen helpen bij enkele streams en een aantal concerten. Zoals bijvoorbeeld bij de vrijwilligers live-stream, waar ik zelf ook als DJ op het podium kon staan. Dat wat erg leuk om eens te doen.
Ik hoop net als iedereen dat we zo snel mogelijk weer naar een normale situatie toe kunnen, en dat we elkaar snel weer kunnen zien in Baroeg!”