Manuela Goncalves Tavares

“Mijn naam is Manuela Goncalves Tavares aka de Zwarte Parel van Rotterdam en trotse ambassadeur van Baroeg.

Baroeg is heel belangrijk voor mij als geboren en getogen Rotterdammer met een grote liefde voor alles wat duister klinkt. Daarom heb ik vier jaar geleden besloten om vrijwilliger te worden, onder andere als kok. Dit is nog steeds het beste besluit ever. Ik ben helemaal gelukkig als bandleden achteraf de keuken in komen om te vertellen dat ze lekker hebben gegeten. Ook heb bij Baroeg vrienden gemaakt en het is als een warm bad iedere keer dat ik er ben.
Mijn liefde voor muziek is met de paplepel ingegoten: als kind luisterde ik met mijn vader naar the Beatles, Elvis Presley en de Doors, hier mijn liefde voor Rock ’n’ Roll is ontstaan. Toen ik ouder werd kneep ik er stiekem tussen uit om bandjes te checken in kraakpanden: best time of my life!
Na mijn intrede te hebben gemaakt in de wondere wereld van de punkers en metal heads ben ik nooit meer vertrokken uit de scene. Uiteindelijk ben ik zelf ook bandjes gaan programmeren bij onder andere Toko Trash. Ik vond het super om op deze manier bij te dragen aan de scene in Rotterdam en hierdoor weet ik ook hoeveel tijd en liefde er gaat zitten in een plek als Baroeg.
Ik ben enorm vereerd om ambassadeur te zijn. Baroeg is een instituut in Rotterdam en een thuis voor velen!”