Lucky Rot

Die knalgezellige playlist werkt hard op goeie headphones het best. Bijna allemaal dingen die je niet of nauwelijks hoort in Baroeg maar in Casa Lucky vaak gedraaid worden.

“Er wordt me vaak gevraagd waar die naam vandaan komt. Dat is een tweeledig verhaal. Lucky kreeg ik als 15-jarig pleurisjong van m’n vrienden omdat ik volgens hen al drie keer kapot had moeten zijn met al die halsbrekende toeren – bijvoorbeeld vol dronkenmansmoed langs de voorgevel de kroeg op klimmen. Niettemin heb ik door de jaren heen met val-, feest- en vechtpartijen 56 hechtingen in mijn gezicht verzameld, wat die scheve tronie enigszins verklaart.
Rot is kort voor Rotterdam. Ik schreef al jarenlang over harde muziek onder de naam Lucky tot ik bij OOR in vaste dienst kwam, waar de uitgever het belangrijk vond dat ik een achternaam zou hebben. De OOR-redactie zat in Mokum dus om ze te narren koos ik Rotterdam als achternaam. Toen zei die uitgever: “Wat is dat nou voor naam?” Mijn reactie: “Wat is daar dan mis mee?”

Dat bleef zo tot ik van Facebook werd getrapt en een nieuw account aanmaakte met de naam Lucky Rot, wat beter is want minder typen. Een jaar of 15 geleden nam ik ontslag bij OOR zodat ik nu lekker thuis op Zuid die aangeboren taalafwijking kan aanboren, wat ik de laatste jaren ook doe voor Baroeg.

Qua mentaliteit ben ik een psychobilly. De gelijknamige muziekstijl is grof gezegd koekwousrock & roll zonder politiek geneuzel, en zo zit ik zelf ook in elkaar. Daarnaast ben ik gek op bier, hardrock, hardcore, punk, metal (géén melopowerzooi), garagerock, new wave, radicale americana en meer lekkers. Vandaar dat ik vaak rond de bands muziek draai in Baroeg met wat historisch perspectyfusgedoe naast recentere coronaresistente parels.
Het mooie van Baroeg is dat elke misfit zoals jij of ik zich er thuis kan voelen. Alle subculturen wemelen van de misfits en het is prachtig dat vele daarvan al tig jaar lang een vast honk hebben in Rotterdam dat nooit verloren zal gaan zolang wij het voor het zeggen hebben. En nou kap ik met typen want deze teringpost is al veel te lang en ik moet roken als een ketter gothverdomme!

PS: De zin van het leven is om je dood te lachen.”

Nederlands NL English EN