Kees van Bemmel

“Hallo mede muziekliefhebbers,

Mijn naam is Kees van Bemmel. Anno 2016 ben ik 32 jaar actief als muzikant; als zanger/gitarist en liedjesschrijver.

In 1977 ontdekte ik de Rock and Roll als gevolg van het heengaan van Elvis Presley en mijn nieuwsgierigheid daarnaar. Een ontdekkingsreis door de geschiedenis van de oer Rock and Roll (Rockabilly) volgde. Maar in 1978 werd ik ook blij verrast met AC/DC (Whole lotta Rosie) waardoor ik lifetime fan van deze band ben. Tenslotte had Deep Purple, met één van mijn meest favoriete gitaristen Ritchie Blackmore, rond diezelfde periode opnieuw een hit met Child In Time. Mijn definitieve passie voor Rock muziek was compleet. Gitaar kopen en gaan!

Ik ben stiekem blij dat ik de jaren 80 en 90, waarin de zalen nog mochten plakken en stinken, volop heb meegemaakt.

Met bands als the Wildcats, Hot Rock, Dicemen, Ghostriders, Bullshine maar ook als solist (ik noem het “rockende singer/songwriter zonder tranendal”) heb ik mij vanaf 1984 nationaal en internationaal mogen uitleven. Hierdoor weet ik hoe belangrijk de rol van een instituut als Baroeg is! We leven in een tijd waar podia onder enorme druk staan van o.a. gemeentelijke en landelijke regelgeving. Daarom moeten we iedere locatie koesteren waar livemuziek plaatsvindt en waar nieuw talent een kans krijgt. De regelgeving is veranderd, de passie voor muziek bij de jongere generaties niet! (Ik ben stiekem blij dat ik de jaren 80 en 90, waarin de zalen nog mochten plakken en stinken, volop heb meegemaakt).

Metal is wellicht van oorsprong de huisstijl, maar ook Hardcore, Rockabilly, Punk, Psychobilly, Ska en vele andere Rock-afgeleiden zijn door de jaren heen nooit gemeden.

Daarom ben ik trots om ambassadeur te zijn voor Baroeg. Niet alleen is Baroeg één van de oudste rock podia van Rotterdam, het is ook nog één van de weinig overgebleven podia. Metal is wellicht van oorsprong de huisstijl, maar ook Hardcore, Rockabilly, Punk, Psychobilly, Ska en vele andere Rock-afgeleiden zijn door de jaren heen nooit gemeden. “Laat de vriendenclub dus groeien en word lid!” wil ik hierbij propageren. Baroeg heeft een toekomst!

Zelf heb ik door de jaren heen diverse keren op het podium van Baroeg mogen staan. Mijn eerste keer was met de Wildcats ergens 2de helft jaren 80. Hierbij had ik last van de een of andere blessure waardoor ik niet op mijn benen kon staan. (Nee, het was niet de alcohol…). Ik moest als een normaal redelijk bewegelijke zanger/gitarist zittend op een barkruk mijn ding doen in de (toen al) beroemde Baroeg. Tja, the show must go on. Naast mijn optredens als muzikant ben ik ook regelmatig als bezoeker aanwezig geweest in Baroeg. Eerlijk gezegd herinner ik mij niet elk concert meer, maar dat van The Exploited staat mij nog erg bij. Dit niet in de laatste plaatst omdat zanger Wattie zich tentoonstelde met “Bo Derek” vlechten i.p.v. zijn hanenkam. Maar hij rockte er niet minder om en speelde samen met de band erg strak… Om meerdere redenen voor mij een onvergetelijke avond.

Momenteel ben ik met de Ghostriders een nieuw album aan het creëren en het proces verloopt voorspoedig. Wij hopen hiermee rond de zomer van 2016 klaar te zijn. Als inmiddels “ouwere jongere” krijg ik nog steeds veel energie van Rock muziek en ik hoop dit nog jaren te kunnen laten zien. Hiervoor blijven “de Baroegen” in het land wel keihard nodig. En wij hebben er één!

See Ya,
Kees”

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].