Joke Hoitz

“Hallo lieve Vrienden van Baroeg,

Het is nu mijn beurt om wat meer over mezelf te vertellen. Ik ben Joke Hoitz en eigenlijk ben ik een beetje een vreemde eend in de bijt binnen Baroeg. Tot november 2018 had ik nog amper van Baroeg gehoord en was er zelfs nog nooit geweest! Hoewel ik altijd graag naar hard-rockmuziek luisterde was metal toch ook wel iets teveel van het goede.

Mijn entree binnen Baroeg zal ik nooit vergeten. Mijn zoon speelde destijds in de Live Rock Karaoke Band die in november 2018 de jaarlijkse Vrienden van Baroeg borrel opluisterde. Ik vond het altijd leuk om bij de band te gaan kijken en hoewel het een besloten avond voor de Vrienden Van Baroeg was, mocht ik toch komen. Het klinkt misschien raar maar het voelde meteen als een soort thuiskomen. Het was echt geweldig!! Ik heb de hele avond gezellig gekletst en bier gedronken met heel veel mensen die ik nog nooit gezien had en waarvan ik er een aantal nu als echte vrienden beschouw. De volgende dag ben ik gelijk Vriend van Baroeg geworden. Het concept sprak me erg aan en dat doet het nog steeds. Sindsdien ben ik ook vaak naar concerten in Baroeg gegaan. Ik geef eerlijk toe dat ik het niet altijd heel erg mooi vind maar veel metal- en andere alternatieve muzieksoorten ben ik zeker gaan waarderen. Het is er in ieder geval wel altijd gezellig en dat vind ik veel belangrijker.

In 2019 ben ik lid van het Vriendenteam van Baroeg geworden en voel me daar heel erg thuis. Ik vind het supertof om activiteiten voor de Vrienden van Baroeg mede te organiseren (b.v. de Alternatieve Kroegentocht 2022 in Dordrecht). En het is gaaf om met een geweldig team tijdens BOA in de Vrienden van Baroeg Lounge nieuwe Vrienden te werven en die enthousiast te maken voor Baroeg!! Sinds kort ben ik ook vrijwilliger van Baroeg. Jullie gaan me vast nog vaak achter de bar zien staan waar ik zal proberen een perfect biertje voor jullie te tappen.

Dit jaar ben ik voor het eerst met een groep Vrienden van Baroeg naar een groot meerdaags festival geweest: Graspop Metal Meeting. Het was groot, druk en warm maar wat vond ik het geweldig! Mijn playlist bestaat uit nummers van bands die op Graspop hebben gespeeld en waar ik van genoten heb.”

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].