Joke Hoitz

“Hallo allemaal,

Sinds augustus 2022 ben ik met heel veel plezier vrijwilliger bij Baroeg. Mij is gevraagd wat meer over mezelf te vertellen. Ik ben Joke Hoitz en eigenlijk ben ik een beetje een vreemde eend in de bijt binnen Baroeg. Tot november 2018 had ik nog amper van Baroeg gehoord en was er zelfs nog nooit geweest! Hoewel ik altijd graag naar hardrockmuziek luisterde was metal toch ook wel iets te veel van het goede.

Mijn entree binnen Baroeg zal ik nooit vergeten. Mijn zoon speelde destijds in de Live Rock Karaoke Band die in november 2018 de jaarlijkse Vrienden van Baroeg borrel opluisterde. Ik vond het altijd leuk om bij de band te gaan kijken en hoewel het een besloten avond voor de Vrienden Van Baroeg was, mocht ik toch komen. Het klinkt misschien raar maar het voelde meteen als een soort thuiskomen. Het was echt geweldig! Ik heb de hele avond gezellig gekletst en bier gedronken met heel veel mensen die ik nog nooit gezien had en waarvan ik er een aantal nu als echte vrienden beschouw.

Ik zit nu al een poosje in het Vriendenteam van Baroeg. Ik vind het erg leuk om mee te denken en evenementen voor de Vrienden van Baroeg te organiseren. Ik maak ook de – volgens sommigen – ellenlange verslagen. Zoals eerder gezegd ben ik nu ook vrijwilliger. Ik heb gekozen voor bardiensten en uiteraard het bemensen van de Vrienden van Baroeg stand tijdens producties. Hoewel de bardiensten soms best lang duren en het achteraf schoonmaken en aanvullen niet helemaal mijn ding zijn, vind ik het wel supertof om te doen. Ik leer veel nieuwe mensen kennen en het bier tappen gaat me ook steeds beter af. Ik vind het fijn om met lieve collega’s de bar te bemensen en het is altijd supergezellig met elkaar. En met wat ervaring gaat het schoonmaken en aanvullen ook steeds sneller!

Afgelopen jaar ben ik voor het eerst met een groep Vrienden van Baroeg naar een groot meerdaags festival geweest: Graspop Metal Meeting! Het was groot, druk en warm maar wat vond ik het geweldig!! Mijn playlist bestaat uit nummers van bands die op Graspop hebben gespeeld en waar ik van genoten heb!! Niet echt metal maar dat mag de pret niet drukken. Ik hoop jullie allemaal weer snel te zien. Hopelijk tot snel een keer in Baroeg!”