Heleen Speelman

Hoi muziekvrienden!

Ik ben Heleen Speelman en ik werk al twintig jaar in de zorg met mensen met verschillende vormen van dementie. In dit werk kan ik mijn creativiteit heel goed kwijt, net als in het vriendenteam van Baroeg. Ik houd van de vrije geesten die in Baroeg komen, ze zijn net even anders, net als de mensen met wie ik werk. Ik vind het heerlijk om met mensen om te gaan en ze te verbinden met elkaar, zowel in mijn werk als bij Baroeg.

Ik ben een trotse domineesdochter en dochter van een kunstenares . Vroeger, ergens rond 1987, was ik een new-waver en een enorme fan van Spasmodique. Die muziek greep me en liet me ook niet meer los, al ben ik tegenwoordig geen hardcore fan meer. Ik ging toen elk weekend op pad met mijn haar vol zeep om het omhoog te houden, de zwarte petticoat van mijn moeder, een jacquetjas van mijn vader, puntschoenen en het handtasje van mijn oma.

In 2016 kwam ik op Baroeg Open Air omdat Spasmodique daar speelde en leerde toen Erik kennen. Baroeg voelde als thuiskomen. Ik houd van de mensen, het zijn schatten en soms een beetje buitenbeentjes, maar daar houd ik juist van. Ik zit nu in het vriendenteam van de Vrienden van Baroeg, samen met Erik, Thomas, Joke, Marco, Francis en Leon.

Ik ben geen specifieke metalfan. Ik houd van harde muziek met zware bassen en drums en van alternatieve muziek. Ik vind het ook heel leuk om jonge bands te ontdekken. Hieronder een beetje een afspiegeling van mijn muzieksmaak.

Zie en spreek jullie graag eens in Baroeg, op Baroeg Open Air, of wie weet elders.

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].