Hedi

“Halloooo! Mijn naam is Hedi.

Toen ik in de zomer van 2015 voor het eerst voet in Baroeg zette voelde ik me er meteen thuis. Ik kwam er voor een informatieavond over vrijwilligerswerk bij BOA. Oorspronkelijk kom ik van buiten Rotterdam en had destijds niemand in mijn Rotterdamse vriendenkring die naar Baroeg kwam. Het leek me leuk om als vrijwilliger meer mensen in het metal-wereldje te leren kennen. De gezelligheid en het enthousiasme van iedereen werkte zo aanstekelijk dat ik me meteen wilde aanmelden als vaste vrijwilliger. Maar omdat achter de bar staan (wat ik op BOA zou gaan doen) compleet buiten mijn comfortzone was, heb ik (bij wijze van hoge uitzondering ;-)) mijn verstand gebruikt en ben ik eerst op BOA gaan werken. Dit vond ik zo leuk dat ik me heb aangemeld als vrijwilliger en sinds 10 oktober 2015 werk in met veel enthousiasme bij Baroeg achter de bar. De mensen die er al werkten gaven mij een heel welkom gevoel en al snel werd Baroeg mijn ‘tweede thuis’ waar ik veel mensen heb leren kennen die mij heel dierbaar zijn geworden, er zijn mooie vriendschappen ontstaan. Ik sta nog steeds als vrijwilliger achter de bar, daarnaast ben ik al zo’n jaar of vijf lid van het MMT en werk zo nu en dan in de keuken.

In het dagelijks leven werk ik in een forensische verslavingskliniek. Hier kan ik ook lekker zijn wie ik ben en bijvorbeeld bandshirtjes dragen (ok, niet alles kan door de beugel maar veel shirts kunnen wel haha). Het leuke is dat cliënten soms vragen van wat voor muziek ik hou en of ik een (hard)rocker ben. Er ontstaan dan vaak leuke gesprekken en regelmatig gebeurd het dat we dan met een aantal muziek gaan luisteren waarbij zij mijn muziek willen horen en zij willen hun muziek laten horen.

Pas toen ik net 31 was ben ik naar mijn eerste metalconcert gegaan. Dat was natuurlijk het begin van het einde, nu ben ik een fervent concert- en festivalganger. In de tussentijd heb ik een hele ontwikkeling doorgemaakt: ik begon met voornamelijk heavy metal en (symfonische)powermetal, nu wordt ik het meest gelukkig van verschillende varianten van black metal en death metal. Maar ik kan ook helemaal losgaan op bijvoorbeeld folk/gypsy punk of happy hardcore en heerlijk ontspannen met klassieke muziek. Het ligt bij mij ook heel erg aan mijn bui wat ik lekker vind om te luisteren, daarom vind ik het best lastig een lijstje met nummers te maken.

Ik ben een enorme liefhebber van muziek en als ik iets mooi vind sla ik het meteen op of koop ik een plaat (oh ja, sinds paar jaar ook aan de vinyl), maar ga me niet vragen naar bandsamenstellingen, titels, jaartallen en ontwikkelingen rond een band. Ik ben al lang blij als ik de bandnaam kan onthouden haha!

Hieronder een paar nummers die ik mooi vind en op Spotify staan.”