Gijs van den Berg

“Mijn tijd als stagiair bij Baroeg. In één woord fantastisch! Ik heb van de hele periode bij Baroeg genoten. Ik vond het super fijn dat ik mocht meehelpen bij het voorbereiden van een concert. Alles wat daar bij komt kijken heb ik van dichtbij mee mogen maken. Ik kan niet zeggen wat ik het aller leukst vond. Alles wat ik deed bij Baroeg was leuk! Of wacht eens……er is in de hele periode één concert geweest waarvan ik dacht…..”Dit concert vind ik niet leuk”. Mijn stagebegeleider Francis was er ook bij, we keken elkaar aan en dachten: “What the fuck! Wat is dit?”

Mijn werkzaamheden bestonden uit: Het in orde maken van de backstage. Schoonmaken, drankjes voor de artiesten klaarzetten, handdoeken klaarleggen. Wat details hierbij: bier werd als laatst geserveerd, een uur voor het optreden. Anders zouden ze al dronken op het podium staan. De hoeveelheid bier werd in overleg bepaald. Het water mag niet ijskoud zijn, want dat is niet goed voor de conditie van de stembanden.

De sfeer bij Baroeg is altijd gezellig. Er wordt van alles georganiseerd voor en met het team. Graspop, yoga en een van de hoogtepunten is toch wel Baroeg Open Air. Fantastisch. Bij het laatste concert op BOA kijk ik al weer uit naar de volgende editie! Ik voel me helemaal thuis tussen de collega’s. Het voelde vaak als één familie.

Ik heb een enorme leuke stagetijd bij Baroeg gehad. Ik ga mijn collega’s en werkzaamheden missen. Gelukkig blijf ik als vrijwilliger nog nauw betrokken bij het reilen en zeilen van Baroeg. Mijn volgende stageperiode ga ik bij LantarenVenster lopen. Ik kijk er naar uit maar ga jullie, collega’s, erg missen!”