Esther Brouwer

“Ik ben Esther. Volgens mij kwam ik voor t eerst in Baroeg in ’99, met een (ex)vriendje mee naar Immortal. Ik leerde hier een hoop mensen kennen met concerten en dansavonden en vond het zo gezellig dat ik in augustus ’00 me heb laten overhalen door Eric B. om eens te helpen in de keuken. Na twee diensten vond ik dat zo ontzettend leuk, dat ik eigenlijk gebleven ben. Da’s nu dus al 21 jaar.

De eerste zeven jaar heb ik in de keuken gestaan. Ook ben ik een poos keukencoördinator geweest. Daarnaast deed ik decoratie voor de dansavonden (met een gezellig clubje vrijwilligers), daarna ben ik bijna elf jaar avond coördinator geweest (daar ben ik mee gestopt in ’17).

Van ’10 t/m ’16 was ik backstage coördinator voor de Main stage op Baroeg Open Air en sinds ’17 doe ik de inroostering en sta ik achter de infostand. Dat doe ik nog steeds met veel plezier! Momenteel zit ik op kantoor en werk aan de bandlijst die in ons Baroeg boek gaat komen.

Door Baroeg heb ik ontzettend veel leuke mensen over de hele wereld leren kennen. Bands overal vandaan en ik ben van ontzettend veel soorten muziek gaan houden… Ik denk dat ik een vrij brede muzieksmaak heb, dus eigenlijk is deze (vrij lange) playlist véél te kort.

Ik heb me beperkt tot bands die hier in Baroeg of op BOA hebben gestaan en een aantal bands of nummers die iets voor mij betekenen.”