Erik de Boer

“Mijn naam is Erik de Boer. Sinds eind jaren tachtig kom ik in Baroeg als bezoeker. De muziek, de sfeer, de vrijwilligers, de bezoekers maken Baroeg voor mij mijn tweede huis.

In 2007 ben ik in het bestuur van de stichting Baroeg gekomen en vanaf 2008 tot 2015 was ik voorzitter. Nadat ik afzwaaide als voorzitter ben ik gaan werken aan een lang gekoesterde droom: een Baroeg Vriendenclub.

‘Niet iedereen heeft tijd of is in staat om vrijwilligerswerk te komen doen in Baroeg maar via de Vriendenclub kan iedereen wél Baroeg steunen’, was mijn gedachte. Na een gedegen voorbereidingsperiode zijn we (mijn ‘vriendenteam en ik’) live gegaan op 1 januari 2016 en mijn stoutste verwachtingen werden overtroffen.

Veel bezoekers, vrijwilligers en zelfs mensen die Baroeg alleen van naam kenden, werden Vriend (zilver of goud) van Baroeg. We zijn nu in het vierde jaar en hebben ruim 250 Vrienden die jaarlijks een bijdrage leveren aan de Vriendenclub van Baroeg. Baroeg kan hier nét dat extra meedoen en een groot deel van het Vriendengeld wordt gereserveerd voor een broodnodige verbouwing.

Ook de Vrienden zelf worden niet vergeten. Behalve eeuwige dank van Baroeg, geeft Baroeg regelmatig iets terug aan zijn Vrienden, zoals: gratis entree-tickets, goodies van bands, een jaarlijkse Vriendenborrel en laatst zijn we met een aantal Baroegvrienden op alternatieve kroegentocht geweest in Rotterdam.

Behalve dus dat we met deze Vriendenclub Baroeg steunen, zijn we ook een leuke vriendenclub geworden die samen leuke dingen doen. Ik vind het heerlijk om dit te doen en zal heel mijn leven Vriend blijven van Baroeg.

Ook vriend worden van Baroeg? Lees hier meer.”