Albertina Wouterse

“Mijn naam is Albertina Wouterse en ik ben sinds vorig jaar mei werkzaam als vrijwilliger in Baroeg. Merendeel van jullie zullen mij wel eens gezien hebben achter de bar of af en toe bij de entree.

Vroeger was ik een vaste bezoeker van de Blokhut; daar was ik voornamelijk te vinden aan de grote tafel met vrienden, de voetbaltafel en flipperkast. Vele uren heb ik daar doorgebracht, genoten van meerdere optredens, gezelligheid en een lekker biertje. Na mijn Blokhut tijd ben ik terecht gekomen in Baroeg. Daar ben ik een tijd blijven hangen, tot ik in een relatie kwam met een man die niet van (hard) rock muziek hield. Toen ben ik een beetje uit het rock wereldje verdwenen.
Na het beëindigen van de langdurige relatie wilde ik weer terug naar mijn oude wereldje waarin ik me thuis voel en mezelf kan zijn. Alleen had ik weinig tot geen vrienden meer met wie ik gezellig mee kon gaan naar concerten en/of festivals. Na een paar concerten weer bijgewoond te hebben in Baroeg, en nadat ik op social media oproepen zag staan dat ze medewerkers zochten, heb ik gesolliciteerd. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van gehad.

Wanneer ik achter de bar sta, voel ik me thuis en hoop ik dat ik de bezoekers een goed gevoel kan overbrengen tijdens een avondje Baroeg. Zelf houd ik van speed metal, thrashmetal en deathmetal, maar sinds ik werkzaam ben in Baroeg leer ik veel nieuwe soorten muziek kennen. Op sociaal vlak heb ik nieuwe en vooral gezellige mensen leren kennen, waarmee ik wel eens op stap ga. En dat is genieten!

Vorig jaar december ben ik lid geworden van Vrienden van Baroeg, waardoor ik nu twee keer in de maand yoga volg bij Baroeg en ook hebben we pas geleden een kroegentocht door Rotterdam gehouden. Het begon bij de schoenenzaak Mascolori met de releasparty van de Baroeg schoenen en overhemden, daarna een hapje wezen eten bij Bazar en vervolgens de kroegentocht langs diverse locaties. Een zeer geslaagde avond gehad en ik kan niet wachten op ons volgende uitje!”

Foto door: Marco van Os