• vr 01 mei
  • Uada + Grift + Solbrud + Velnias
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
18:00
€ 17,00
€ 18,00
Genres:
black

Je hebt van die steden waarbij je je afvraagt wat er in het water zit. Een goed voorbeeld is het Amerikaanse Portland. Wat een waanzinnig aantal goede bands heeft dien stad voortgebracht. En als het dan om black metal gaat is Uada het voornaamste exponent. De combinatie van de klassieke ijzige Noorse sound met epische, sfeervolle melodieën die dit viertal voortbrengt is van ongekende klasse. Alleen dat al is en goede reden om deze show niet te missen.

Maar we hebben meer in de aanbieding zoals het Zweedse Grift. Ontsproten aan het brein van klankkunstenaar Erik Gärdefors word je overdonderd door melancholische doch ijskoude black metal. Luister eens naar het meest recente album “Arvet” en bedenk hoe dit live zou klinken.

Ook het Deense Solbrud is reden om naar Baroeg te komen. Zeker met het derde album “Vemod” laat het viertal uit Kopenhagen horen dat ze fantastische black metal maken.

Het Amerikaanse Velnias is ook een speciale band. Al is het maar vanwege de plaats waar ze vandaan komen, namelijk Nederland in de staat Colorado. Ook deze “mountain men” geven een originele draai aan het genre waarbij sfeer belangrijker is dan hersenloos geram.