• za 02 nov
  • Dutch Doom Days (Saturday)
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
13:00 uur
t.b.a.
t.b.a.
Genres:
doom / stoner

Intussen zijn we aanbeland bij de 18e editie van Dutch Doom Days. Hiermee zijn we het langst draaiende indoor festival gericht op doom metal in al zijn verschijningsvormen. Twee dagen gevuld met het beste wat het genre te bieden heeft.

Hoewel de Duitsers eerder op het Baroeg podium hebben gestaan, debuteren zij nu als één van de headliners op Dutch Doom Days. En wat is er mooier dan een band met een voorliefde voor nautische literatuur die in onze havenstad optreedt. Sinds de demo ‘The Oath’ uit 2005 is Ahab uitgegroeid tot één van de vaandeldragers van de funeral doom.

Ook in Nederland gebeurt er veel op het vlak van doom metal. Eén van de speerpunten van Dutch Doom Days is Nederlandse bands een podium bieden. Elke keer lukt het weer om klasse bands neer te zetten. Dit jaar is dat The Fifth Alliance uit Breda, een band die al een tijdje meedraait. Dit jaar verschijnt het nieuwe album ‘Hekate’. Een uitgelezen moment om de combinatie van vuige sludge, vette doom en hypnotiserende post-black op jou af te vuren. 

Uit Schotland presenteren we het geweldige King Witch. Het viertal uit Edinburgh debuteerde in 2018 met het fantastische “Under The Mountain” (Listenable Records). Denk aan een mix van Sabbath, Candlemass, Mastodon en High On Fire.

Dit event is onderdeel van de Rotterdamse Popweek.