• 25/05/2019
  • Submit Fest 2019
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14:00 uur
€ 19,00
€ 20,00
Genres:
hardcore / metalcore, metal

Early Phoenix: €14,- 
Regular: €19,-
Door: €20,-

Submit Fest
 is het indoor festival met de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. Na twee succesvolle edities in 2017 en 2018 keert Submit Fest in 2019 weer terug en de eerste namen zijn bekend! Headliner Hacktivist, InVisions, The Royal, Time, The Valuator, RXPTRS en Familiar Spirit zullen in Baroeg te zien zijn tijdens deze derde editie van Submit Fest. Meer namen volgen snel, stay tuned!

Het Britse Hacktivist heeft inmiddels hun naam wel weten te vestigen. Hacktivist staat garant voor een portie dikke djent crossover metal; een eigenwijze mix van lage baslijnen, groovy riffs en agressieve (rap) vocals. Het ijzersterke debuut album ‘Outside The Box’, met daarop nummers als ‘False Idols’, ‘Elevate’ en ‘Deceive and Defy’, stamt alweer uit 2016, waarna er in 2017 nog de single ‘2 Rotten’ werd uitgebracht. De band heeft vooral flink getourd, zo stonden ze in de Benelux op festivals als Graspop Metal Meeting, FortaRock, Vans Warped Tour en Complexity Fest, en speelden ze shows met o.a. Korn en Issues, waarna het dit jaar wat stiller werd. Na wat verandering in de band line-up staat er weer nieuwe muziek in de planning en is Hacktivist klaar om te knallen als headliner op Submit Fest. Geloof ons, Hacktivist wil je live ervaren, don’t miss it!

InVisions uit de UK is één van de zwaardere bands die we op deze Submit Fest editie hebben staan. Deze metalcore band heeft binnen een korte tijd flink indruk weten te maken en bracht begin dit jaar hun tweede album uit; het ijzersterke, brute en verrassende album ‘Between You & Me’, met vette tracks als “Too Far Gone” en “Good For Nothing”. InVisions staat voor agressieve en soms melodische metalcore, gevuld met heavy breakdowns en catchy hooks. Live vertaald zich dit gegarandeerd in een goed portie headbangen en een flinke moshpit. Na eerder dit jaar met Our Hollow, Our Home in Nederland te hebben gespeeld, keert InVisions weer terug en fans van de band weten dat ze hier bij moeten zijn. Mocht je ze nog niet kennen dan wil je ze zeker op Submit Fest komen ontdekken!

The Royal is inmiddels al wel een gevestigde naam binnen de Nederlandse metalscene. De band laat een verfrissende crossover sound horen, waarin metal, groove, melodie en krachtige teksten aan bod komen. In maart zal The Royal hun nieuwe album ‘Deathwatch’ uitbrengen via Long Branch Records, wat de opvolger zal zijn van het in 2017 uitgebrachte album ‘Seven’. Live heeft de band al ruim bewezen ijzersterk te zijn, met optredens op festivals als Jera On Air en Impericon Festival en opener slots voor bands als Architects en Breakdown of Sanity. Verwacht op Submit Fest 2019 dan ook een vette live show gevuld met nieuwe tunes van ‘Deathwatch’ als oudere The Royal tracks! 

Het uit Duitsland afkomstige Time, The Valuator maakte het afgelopen jaar indruk met hun debuutalbum ‘How Fleeting, How Fragile’. Het album werd lovend ontvangen en nummers als “How Fleeting”, “In Control” en “Starseeker lieten een sterke sound horen, waarmee Time, The Valuator zich wist neer te zetten als één van de sterkste opkomers in de melodic metal scene. Muzikaal brengt de band een mix van verschillende stijlen, waarbij atmosferische, catchy en heavy elementen samen komen om zo een eigen sound te creëren. Na indruk te hebben gemaakt met optredens op o.a. Euroblast is in 2019 aan Submit Fest om omver geblazen te worden door Time, The Valuator!   

Bereid je voor om flink wakker geschud te worden door RXPTRS. De uit de UK afkomstige alternatieve rockband combineert rock, punk, metal en hardcore elementen om een sound te creëren die woest, spannend en origineel is. Met een debuut EP op komst, heeft RXPTRS live inmiddels al een sterke reputatie opgebouwd. De band staat inmiddels bekend om hun rauwe en energieke shows en we kunnen dan ook niet wachten om ze op Submit Fest 2019 te zien. Mis je kans niet om RXPTRS in de setting van Baroeg te zien en laat je omver blazen door deze energieke band!  

De Nederlandse nu-metal band Frontstreet werd eind 2015 gevormd en brachten kort daarna hun eerste EP ‘Under Pressure’ uit. Hierna werd de band al snel opgepikt door 3FM, waar ze inmiddels drie keer in de studio zijn geweest, en kwam de video voor “Bad Habit” regelmatig op MTV Brand New voorbij. Sindsdien heeft de band hun debuut album ‘Reality Check’ uitgebracht, openden ze voor o.a. Crazy Town, Hollywood Undead en Fleddy Melculy en verzorgde Frontstreet de officiële aftershow voor niemand minder dan Limp Bizkit in AFAS Live. Een behoorlijke prestatie binnen zo een korte tijd dus! Frontstreet komt Submit Fest 2019 van een portie nu-metal voorzien, so come and check, check, check it out!

Familiar Spirit is een jonge band uit de UK die je echt in de gaten moet houden. De progressieve metal / metalcore van de band bevat door passie doordrenkte soundscapes en viscerale passages en met de single ‘Reach’ heeft de band zich meteen weten neer te zetten. Gevolg? Een druk tourschema! Zo heeft Familiar Spirit met o.a Nexilva gespeeld en gaan ze binnenkort op tour met Submit Fest veteranen Exist Immortal en Death Remains.
Familiar Spirit is een open boek over ons ware zelf; time to get familiar with yourself en met deze band!

Net als de voorgaande edities zijn we ook dit jaar weer op zoek gegaan naar een opkomende band van eigen bodem om het festival te openen. We hebben naar alle inzendingen geluisterd en de opener van Submit Fest 2019 is geworden: Another Now! Geïnspireerd door bands als August Burns Red, Northlane en Crystal Lake, brengt Another Now uit Eindhoven een frisse metalcore blend, waarin verschillende stijlen te horen zijn en waarmee ze een breed publiek van metalheads zullen weten aan te spreken. De band heeft onlangs hun dubbele single ‘Lotus / Echoes’ uitgebracht, gevuld met krachtige riffs, vocals en atmosferische melodieën. Wees er dus vroeg bij en laat je overtuigen door Another Now!

 Tijdschema: 
14.30-14.50 Another Now
15.15-15.40 Familiar Spirit
16.05-16.35 Frontstreet 
17.00-17.35 RXPTRS 
18.00-18.45 Time, The Valuator 
19.15-20.00 The Royal 
20.30-21.20 InVisions 
21.50-22.50 Hacktivist