Pim Blankenstein

“Ik ben Pim Blankenstein en je zou mij kunnen herkennen als zanger van Officium Triste. Daarnaast ben ik ook nog actief in de bands The 11th Hour, Extreme Cold Winter, Clouds, Dark Epoch en The Rock of Ages. Met Officium Triste, The 11th Hour en The Rock of Ages heb ik meerdere keren in Baroeg op het podium gestaan.

De eerste keer dat ik als bezoeker in Baroeg kwam, kan ik me nog goed herinneren. Dat was namelijk op 4 januari 1991. In Baroeg speelde de Amerikaanse crossover band The Accüsed die ik graag wilde zien. Ik heb de hooded sweater die ik toen kocht nog steeds in de kast liggen.

Na dat optreden kwam ik steeds vaker in Baroeg waar meer en meer hardere concerten georganiseerd werden. Ik leerde ook de programmeur, René Veerkamp, persoonlijk kennen. Omdat ik vaak op concerten door het hele land te vinden was, tipte René zijn toenmalige vriendin om mij te benaderen voor een interview. Zij was bezig met een afstudeerscriptie voor de studie vrijetijdswetenschappen en zij wilde metalfans interviewen over hun vrijetijdsbesteding.

 Ik vind dat Baroeg een unieke plek inneemt in het Nederlandse clubcircuit door zich sterk te focussen op de alternatieve en hardere muziekstijlen.

Niet veel later vertelde ik René in Baroeg dat ik vond dat ik een betere DJ zou zijn dan de persoon die toen plaatjes aan het draaien was. René nodigde mij uit om bij een volgend concert te draaien. Dat deed ik en dat beviel zo goed dat ik meteen als vrijwilliger gebleven ben. Dat moet rond 1993 geweest zijn. Dus reken maar uit hoe lang ik al bij Baroeg betrokken ben.

In de loop der jaren heb ik Baroeg zien ontwikkelen. Ik heb mensen zien komen en gaan, honderden geweldige bands aan het werk gezien en zelf mijn steentje bijgedragen. Zo heb ik er mede voor gezorgd dat de Metal Battle bij Baroeg terecht kwam. Ook ben ik één van de organisatoren van de Dutch Doom Days. Een festival dat in 2002 ontstaan is rond een optreden van mijn eigen band Officium Triste. Dat Officium Triste als band ook een verbinding met Baroeg heeft is zelfs op Wikipedia te lezen. In 1995 traden wij voor het eerst op in Baroeg en sindsdien spelen we vrijwel elk jaar een keer.

Baroeg is een vaste waarde binnen de metalscene.

Ik heb altijd hart voor Baroeg gehad en heb dat nog steeds. Ik vind dat Baroeg een unieke plek inneemt in het Nederlandse clubcircuit door zich sterk te focussen op de alternatieve en hardere muziekstijlen. Ik kom door mijn eigen muzikale voorkeur in Baroeg gewoon prima aan mijn trekken. En ik wil er alles aan doen om dat zo te houden en Baroeg ook aan te prijzen bij anderen.
Door de jaren heen ben ik al regelmatig aangesproken door mensen met de vraag: “Jij bent toch van Baroeg?”
Daarom is het ook een eenvoudig optelsommetje om ook als ambassadeur aan de slag te gaan voor Baroeg. Ik hoef mezelf niet te overtuigen dat Baroeg een gave tent is. Maar als ik andere mensen bij Baroeg kan betrekken door hen bijvoorbeeld Vriend van Baroeg te maken, dan zal ik dat niet nalaten.

Baroeg is een vaste waarde binnen de metalscene. Maar Baroeg kan nog sterker worden. Ik denk dat elk steuntje in de rug Baroeg kan helpen. Voel jij wat ik voel voor Baroeg? Word dan Vriend van Baroeg.”

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].