• 19/03/2017
  • Blood Incantation + Thanatos + Cruciamentum + Neocaesar + Graceless
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 10,00
€ 12,00
Genres:
death / grind

Sla de jaarlijsten van diverse metal magazines erop na. Daarin vind je het album ‘Starspawn’ ongetwijfeld terug als één van de beste death metal releases van 2016. Dit betreft het debuut van de Amerikaanse band Blood Incantation. Deze heren hebben met dit album de grenzen van old-school death metal flink opgerekt. Techniek en atmosfeer verpakt in loodzware death metal. Onze verwachtingen zijn hoog om deze band tijdens hun eerste Europese tour in (uiteraard) Baroeg aan het werk te zien.

Blood Incantation toert met Cruciamentum. Wij vinden twee bands een beetje karig. Daarom hebben we de oudste extreme metalband van Rotterdam (én Nederland) toegevoegd. Thanatos dus! Wij weten als geen ander dat de death/thrash van de band rond Stephan Gebédi gewoon enorm gaaf is. Een extra reden om maar Baroeg te komen.

Zoals gezegd is ook het Britse Cruciamentum van de partij. Deze band houdt van zwaar, loodzwaar. Vuige death metal in het straatje van bands als Demigod of Funebrarum om er slechts twee te noemen.

Naast de drie al genoemde bands pakken we nog verder uit. Ook Neocaesar hebben we geboekt. In 2015 hadden wij als één van de eerste zalen Neocaesar al in het voorprogramma van Krisiun gezet. Nu staat deze death metalbands met voormalig Sinister leden weer op het podium. Het debuutalbum is overigens zo goed als klaar.

We stellen vandaag nog een gloednieuwe band aan jullie voor. Graceless uit Leiden. Een old-school death metal band met leden die hun sporen al dik verdiend hebben in bands als Soulburn, Xenomorph en Nailgun Massacre.

Timetable:
15.30-16.10 Graceless (NL death)
16.30-17.15 Neocaesar (NL death)
17.35-18.20 Cruciamentum (UK death)
18.40-19.30 Thanatos (NL death / thrash)
20.00-20.50 Blood Incantation (US death)