Nieuws

 • 16/11/2018
 • Vacature: Penningmeester Baroeg
 • +

Wij – bestuur van Stichting Poppodium Baroeg - zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor de functie van 

Penningmeester

Je vindt de vacature in PDF vorm hier.

Wie zijn wij?
Poppodium Baroeg bestaat al 37 jaar en is daarmee het oudste poppodium van Rotterdam. Baroeg kenmerkt zich door het aanbod van vernieuwende en talentvolle bands binnen de hardere en alternatieve muziekgenres, zoals (hard)rock, metal, gothic, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial.

Het bestuur van Stichting Poppodium Baroeg bestaat uit ten minste vijf onbezoldigde leden, een directie en staf van vier bezoldigde leden en een team van ruim 70 vrijwillige medewerkers.

Het statutaire doel van de stichting Poppodium Baroeg is 'het ontplooien van culturele activiteiten waaronder met name begrepen het organiseren van concerten en dansavonden'.

Vanaf 2011 is het Bestuursmodel, zoals de Code Cultural Governance aangeeft, van kracht. Bestuur en directie hebben hiervoor een bestuurs- en directiereglement vastgesteld en passen deze toe.

Bestuursleden:
- hebben bij voorkeur affiniteit met muziek en/of cultuur;
- weten  ten opzichte van de andere leden van het bestuur en de directie onafhankelijk en kritisch te opereren;
- over enige bestuurlijke ervaring met een soortgelijke stichting beschikt; hebben geen tegenstrijdig belang op het moment van benoeming en
- hebben voldoende tijd beschikbaar voor een behoorlijke uitvoering van de bestuurstaken.

Als penningmeester:
- controleer je en ziet je toe op jaarrekeningen, begrotingen, kwartaalrapportages en de financiële administratie;
- adviseer je het bestuur met betrekking tot het te voeren financiële beleid, gericht op zowel lange als korte termijn;
- schat je financiële risico’s in en stelt financiële analyses op;
- autoriseer je betalingsopdrachten boven een bepaald bedrag;
- zie je toe op contacten met de bank, accountant, belastingdienst en verzekeringsmaatschappijen.

Bestuursvergaderingen vinden eens in de zes weken plaats; de functie van penningmeester kent een gemiddelde tijdsbesteding van ca. 8 uur per maand.  

Interesse?
Het bestuur van Baroeg nodigt kandidaten uit te reageren door te mailen naar bestuur@baroeg.nl. De sluitingsdatum voor de procedure is 15 december 2018.

 • 16/11/2018
 • Vacature: Secretaris Baroeg
 • +

Wij – bestuur van Stichting Poppodium Baroeg - zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor de functie van 

Secretaris 

Je vindt de vacature in PDF vorm hier.

Wie zijn wij?
Poppodium Baroeg bestaat al 37 jaar en is daarmee het oudste poppodium van Rotterdam. Baroeg kenmerkt zich door het aanbod van vernieuwende en talentvolle bands binnen de hardere en alternatieve muziekgenres, zoals (hard)rock, metal, gothic, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial.

Het bestuur van Stichting Poppodium Baroeg bestaat uit ten minste vijf onbezoldigde leden, een directie en staf van vier bezoldigde leden en een team van ruim 70 vrijwillige medewerkers.

Het statutaire doel van de stichting Poppodium Baroeg is 'het ontplooien van culturele activiteiten waaronder met name begrepen het organiseren van concerten en dansavonden'.

Vanaf 2011 is het Bestuursmodel, zoals de Code Cultural Governance aangeeft, van kracht. Bestuur en directie hebben hiervoor een bestuurs- en directiereglement vastgesteld en passen deze toe

Wie zoeken wij? In het algemeen een bestuurslid dat bij voorkeur:
- affiniteit met de muziekstijlen van Baroeg heeft;
- over een netwerk beschikt in de culturele-/muzieksector
- over enige bestuurlijke ervaring met een soortgelijke stichting beschikt;
- onafhankelijk en kritisch ten opzichte van de medebestuursleden kan opereren;
- geen tegenstrijdig belang op het moment van benoeming heeft en
- voldoende tijd beschikbaar heeft voor een behoorlijke uitvoering van de bestuurstaken.

Als secretaris zie je toe op:
- inhoudelijke voorbereiding van bestuursvergaderingen;
- juiste en volledige verslaglegging van bestuursvergaderingen;
- bewaking van processen, termijnen en deadlines van acties en bestuursbesluiten;
- nodige en juiste informatievoorziening binnen het bestuur; en volg je maatschappelijke ontwikkelingen/trends en (nieuwe) wet- en regelgeving.

Bestuursvergaderingen vinden eens in de zes weken plaats. De functie van secretaris/algemeen bestuurslid kent een gemiddelde tijdsbesteding van gemiddeld acht uur per maand.

Interesse?
Het bestuur van Baroeg nodigt kandidaten uit te reageren door te mailen naar bestuur@baroeg.nl. De sluitingsdatum voor de procedure is  15 december 2018.

 • 06/10/2018
 • Baroeg en andere podia zeggen NEE tegen ongewenst seksueel gedrag
 • +

"Ben je oké?" Met die vraag maken poppodia, clubs en festivalorganisaties ongewenst seksueel gedrag bespreekbaar tijdens concerten en in het nachtleven. Want ruim de helft van de vrouwen en een op de vijf mannen krijgt in zijn leven te maken met seksueel gedrag tegen hun wil. Poppodia, clubs en festivalorganisaties uit heel Nederland lanceren deze campagne van Rutgers op zaterdag 6 oktober om zo uitgaan leuk, los, vrij en veilig te houden. Deze campagne is een initiatief van Rutgers samen met de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), Celebrate Safe en NOTHANKS!.

De publiekscampagne Ben je oké? heeft een positieve insteek. Uitgaan, feesten en concerten bezoeken is iets leuks en het vindt plaats op plekken waar je je nergens zorgen over hoeft te maken, zodat je je even helemaal kunt laten gaan. Gewoon zoals het hoort te zijn, en zoals het meestal ook is. De campagne roept iedereen die daar aan bij kan dragen op er samen voor te zorgen dat dit zo blijft

Ben je oke?
De campagneboodschap is neutraal: Zie je ongewenst seksueel gedrag? Vraag dan aan degene die het overkomt: ‘Ben je oké?’ Op de bijbehorende campagnewebsite www.benjeoke.nl staan filmpjes die laten zien hoe je ongewenst seksueel gedrag bespreekt als je het ziet én hoe je vervolgens omgaat met de reactie van de ander. Hier kan iedereen door het uploaden van zijn foto laten weten je veilig uitgaan belangrijk vindt en die vervolgens te delen op Instagram en Snapchat. Zo maken we samen duidelijk dat het oké is om ongewenst seksueel gedrag te bespreken.

Alleen als je het allebei wenst
Ongewenst seksueel gedrag komt nog te vaak voor. In Nederland krijgt ruim de helft van de vrouwen en een op de vijf mannen te maken met seksuele handelingen tegen hun wil. En dat gebeurt ook tijdens concerten, op festivals en in het nachtleven waar flirten een grote rol speelt, en grenzen vervagen. “Deze cijfers zijn helaas niet nieuw”, zegt Ton Coenen, directeur Rutgers. “Wij vinden dat Nederland toe is aan een cultuuromslag. Een cultuur waarin iedereen beseft dat seksueel gedrag alleen oké is als je het allebei wenst.” 

Hier is het oké
Poppodia, clubs en festivalorganisaties uit heel Nederland werken mee om ongewenst seksueel gedrag te voorkomen. Deze plekken laten hun publiek al zien dat het bij hen oké is om ongewenst seksueel gedrag te bespreken en daar komen elke dag nieuwe locaties bij: Rotown, Popronde, Volt, Jack Amsterdam, 013, TivoliVredenburg, EurosonicNoorderslag, De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen, Doornroosje, Luxor live, Welcome to The Village, Podium Asteriks, Burgerweeshuis, De Melkweg, Podium de Flux, AIR Amsterdam en club Shelter. “Het is belangrijk dat we ons als podia, clubs, festivals, en het liefst ook reguliere horecazaken, samen inzetten om uitgaan veiliger te maken door ongewenst seksueel gedrag terug te dringen.” aldus Sandrijn Dekkers (Manager Publieksdiensten, Melkweg).

A4 korte boodschap

 • 06/06/2018
 • Vacature: Marketing, communicatie en pre-productie (ingevuld)
 • +

Baroeg zoekt een nieuwe Medewerker Marketing, Communicatie & Pre-productie.

Je vindt de vacature in PDF vorm hier.

-------

Poppodium Baroeg is het oudste poppodium van Rotterdam en richt zich op harde alternatieve muziekstijlen. Baroeg heeft circa 80 producties per jaar en organiseert eens per jaar het festival ‘Baroeg Open Air’. Daarmee trekt het podium jaarlijks ruim 20.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De organisatie bestaat uit een bestuur, een directie en een staf, die ondersteund worden door 60 vrijwillig medewerkers. Voor de staf is Baroeg met ingang van 1 augustus 2018 op zoek naar een:

Medewerker Marketing, Communicatie & Pre-productie
(32 uur per week)

Algemene kenmerken
Poppodium Baroeg en Baroeg Open Air zoeken een stafmedewerker die affiniteit heeft met alternatieve stromingen en bij voorkeur ervaring heeft binnen de muzieksector. Als stafmedewerker van Baroeg/BOA speel je een centrale rol in de marketing en promotie van Baroeg. Tevens ondersteun je de programmeur in het voorbereiden van producties (pre-productie).

Taken en verantwoordelijkheden
Bij onderstaande taken wordt de kandidaat ondersteund door stagiairs en vrijwilligers.

Communicatie / Marketing
•    De websites en social media van Baroeg beheren
•    Promoten van Baroeg producties en campagnes verzorgen voor het aantrekken van vrijwilligers
•    Zorgdragen voor het (laten) creëren van (online) promotiemateriaal en de verspreiding hiervan
•    Persberichten en promotionele nieuwsbrieven schrijven en versturen
•    Publieksonderzoek doen
•    Vorm geven aan het marketingbeleid
•    Interne communicatie
•    bijwonen en notuleren overleggen

Pre-productie
•    Informatie verzamelen waarmee de productieriders ingevuld worden: tijdschema’s, contactpersonen, cateringwensen en technische gegevens
•    Costings opstellen voor producties
•    Hotels boeken & vervoer regelen voor bands

Profiel van de functie
•    Minimaal HBO werk- en denkniveau
•    Bij voorkeur kennis van en ervaring met een vergelijkbare functie
•    Ruime kennis van en ervaring met marketing en promotie
•    Bij voorkeur kennis van CMS systemen zoals Wordpress
•    Ruime kennis van en ervaring met social media
•    Bij voorkeur kennis van en ervaring met desk top publishing (dtp)
•    Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
•    Initiatiefrijk, creatief, doortastend, ondernemend en flexibel
•    Liefhebber van harde en alternatieve muziek
•    Bereid om, waar nodig, andere werkzaamheden op te pakken dan hier omschreven
•    Bereid om zo nu en dan in de avonduren te werken

Baroeg biedt
•    Salariëring op basis van de CAO Sociaal werk, schaal 6, trede te bepalen op basis van werkervaring
•    Een zelfstandige werkplek met ruimte voor persoonlijke groei
•    Een werkomgeving in een uniek podium met gepassioneerde crew en bezoekers

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met leon@baroeg.nl of bellen naar Baroeg (ma-do 10:00-18:00 010- 432 5735). Als je wilt solliciteren, stuur dan uiterlijk woensdag 20 juni je CV en sollicitatiebrief  naar leon@baroeg.nl.

 • 29/05/2018
 • BOA crowdfund gehaald!
 • +

Wow! Het is gelukt. In een krappe drie weken is het streefbedrag van € 15.000,- gehaald. Sommigen hadden er van tevoren een hard hoofd in. Maar die rekenden buiten de BOA fans. Wat een geweldige support. Iedereen die doneerde: BEDANKT!

Omdat het zo snel is gegaan, moeten we achter de schermen nog even wat punten op de i zetten. We vragen dus nóg wat van jullie, namelijk geduld tot eind volgende week. Dat moet lukken toch?
De crowdfund blijft ondertussen gewoon doorlopen.

Houd voor nieuws baroegopenair.nl in de gaten en join ons Facebook Event.

 • 18/05/2018
 • Baroeg & BOA zoeken bestuurslid!
 • +

Wij – bestuur van Stichting Poppodium Baroeg en bestuur van Stichting Baroeg Open Air- zijn op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de functie van bestuurslid. Bekijk de volledige vacature hier en reageer voor 1 juli!

Wie zijn wij?
* Poppodium Baroeg:
bestaat al 37 jaar en is daarmee het oudste poppodium van Rotterdam. Baroeg kenmerkt zich door het aanbod van vernieuwende en talentvolle bands binnen de hardere en alternatieve muziekgenres, zoals (hard)rock, metal, gothic, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial.
Het bestuur van Stichting Poppodium Baroeg bestaat uit ten minste vijf onbezoldigde leden, een directie en staf van vier bezoldigde leden en een team van ruim 70 vrijwillige medewerkers
*  Baroeg Open Air (BOA):
(BOA) is ontstaan in 2006, ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan van poppodium Baroeg aan de Spinozaweg in Rotterdam. Sinds 2010 wordt het – gratis - festival jaarlijks in het Zuiderpark georganiseerd waarbij de hardere en alternatieve muziekgenres op de twee podia uitgebreid aan bod komen. Niet voor niets wordt BOA ook gezien als de “uitmarkt” van Baroeg. BOA wordt in eigen beheer en met de inzet van 200 vrijwilligers georganiseerd. Het bestuur van BOA bestaat uit ten minste drie onbezoldigde leden.


Wie zoeken wij?
Bestuursleden die
- affiniteit met hardere en alternatieve muziekstijlen van zowel Baroeg als BOA hebben;
- over een netwerk beschikken in de culturele-/muzieksector;
- enige kennis en ervaring op cultureel / financieel / juridisch / commercieel / maatschappelijk en/of marketinggebied hebben;
- over enige bestuurlijke ervaring met een soortgelijke stichting beschikken;
- onafhankelijk en kritisch ten opzichte van de medebestuursleden kunnen opereren
- geen tegenstrijdig belang op het moment van benoeming hebben en
- voldoende tijd beschikbaar hebben voor een behoorlijke uitvoering van de bestuurstaken.

 • 01/02/2018
 • Stageplaats bij Baroeg
 • +

We hebben een supervette stageplaats in de aanbieding. Wil jij concerten leren organiseren en promoten? Dan ben je bij Baroeg aan het goede adres. We verwachten wel dat je van harde muziek houdt, maar dat spreekt voor zich toch?

De plaats komt begin februari vrij. De stage duurt minimaal 4 maanden en we zijn op zoek naar een HBO / WO student. We bieden ook een stage vergoeding. De volledige vacature vind je HIER. Je sollicitatie en CV stuur je naar David@baroeg.nl. Tot snel!

 • 06/12/2017
 • Schrijf je snel in voor Metal Battle!
 • +

Meedoen aan Metal Battle? Schrijf je snel in! 
Tot en met 15 december kun je je op www.metalbattle.nl inschrijven voor de voorronde Zuid-Holland. 
De Metal Battle 2018 voorronde Zuid-Holland vindt 20 januari plaats in Baroeg.
Tot dan! 

 • 18/09/2017
 • Aftermovie BOA 2017
 • +

Bekijk hier de aftermovie van Baroeg Open Air 2017!

 • 15/08/2017
 • Nieuwe consumptiemunten
 • +

Vanaf woensdag 16 augustus starten we met de verkoop van onze nieuwe consumptiemunten die je kunt halen bij de muntenautomaten in Baroeg. Tot 31-12-2017 kan er nog betaald worden met de oude (rode) munten, dus zorg dat je deze eerst opmaakt! Vrijwilligersmunten blijven gewoon geldig. Dit geldt ook voor de witte munten die de waarde hebben van een halve munt, deze blijven namelijk hetzelfde.

Tot snel in Baroeg! 

1 2 3 4 5 6 7 8