Stephan Gebedi

Vanaf het begin van de jaren tachtig was ik een echte Blokhut-ganger. Toen de hardrockkroeg van het gebouwtje op palen aan de Pleinweg verhuisde naar de Carnissesingel aan de andere kant van winkelcentrum Zuidplein, verhuisde ik mee. De Blokhut organiseerde af en toe ook concertjes van hardrock en metalbands. Aan het eind van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig belandde ik ook steeds vaker in de Baroeg waar regelmatig bandjes speelden.

In 1990 speelde ik met mijn eigen band, Thanatos, voor het eerst in Baroeg. Volgens toenmalig programmeur René Veerkamp, was Thanatos de eerste death/thrash metal band die in Baroeg optrad. De opkomst was boven verwachting en zodoende openden wij, aldus Veerkamp, daarmee onbewust de deur voor de vele death/thrash/black metalbands die sindsdien in Baroeg hebben opgetreden.

Vanaf het midden van de jaren negentig woonde ik ruim 10 jaar lang op kruipafstand van de Baroeg; eerst aan de Bierens de Haanweg tegenover café ’t Haantje en daarna in de Van Langendonckstraat en het was dus niet meer dan logisch dat ik in die periode zeer regelmatig in Baroeg te vinden was en pas tegen sluitingstijd weer naar huis waggelde.

In 1990 speelde ik met mijn eigen band, Thanatos,
voor het eerst in Baroeg.

Enkele memorabele shows die me uit die periode te binnen schieten zijn de overvolle concerten van Bolt Thrower en Macabre, maar ook Immortal in de originele bezetting en een geweldige zondagmiddagshow met Exciter, Anvil en Flotsam & Jetsam, waarbij alle drie bands tot het uiterste gingen.

Ik was ook best trots op Baroeg toen ze op een gegeven ogenblik hun eigen open air festival in het leven riepen; inmiddels uitgegroeid tot een uitermate gaaf en jaarlijks terugkerend evenement, waarop ik inmiddels zelf ook met allebei mijn bands heb mogen optreden.

Anno 2016 wordt er nog steeds uitstekend geprogrammeerd in Baroeg en ik ga dan ook steeds regelmatig vanuit Barendrecht naar Lombardijen om een concertje mee te pikken

Stephan Gebédi

Maak het verschil en word lid van Vrienden Van Baroeg! Lees hier onder meer over de verschillende vriendenpakketten en de bijbehorende kortingen. Heb je nog vragen? Dan kun je e-mailen naar: [email protected].

NederlandsEnglish