• zo 17 mei
  • Wavefest VII: Siglo XX + Box And The Twins + Paterzonen
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 20,00
€ 22,50
Genres:

Wavefest biedt de old school liefhebbers en nieuwe wavers de juiste sfeer en bands om te genieten van deze geweldige muziek. Dat hoort natuurlijk thuis in het sfeervolste en donkerste podium van Nederland: Baroeg! Op zondag 17 mei 2020 vindt de zevende editie van dit festival plaats: Wavefest VII en het ons weer gelukt om nieuwe en legendarische acts bij elkaar te laten komen. Voor, tussen en na de bands zullen Wavefest-DJ’s CO2 & Reverend Esser weer het allerbeste dat er te vinden is op New Wave gebied ten gehore brengen.

Dat het Belgische Siglo XX een legendarische cultstatus heeft staat buiten kijf. Opgericht in 1978 lifte de band mee op genres als (post)punk, dark- en cold wave met een fascinerend eigen geluid. In 1991 besloot de band te stoppen maar hun muziek bleef onderhuids actief in de alternatieve scene. Een aantal jaar geleden pakte de band de draad weer op met opvallende en intieme live-shows. Nu de band de smaak weer te pakken heeft wil het een aantal selecte shows spelen om hun nummers als ‘Answer’,‘ The Art Of War’ en ‘Dreams Of Pleasure’ weer live ten gehore te brengen. Wij mogen dan ook een dansje van plezier doen dat de band graag op Wavefest komt spelen om hun (Nederlandse) fans onder te dompelen in gitzwarte muzikale kunst.

De Duitse band rond zangeres Box speelde al menige malen samen met acts als She Past Away, Lebanon Hanover en Hante en past dus perfect in ons straatje. Box and the Twins maakt dromerige, repetitieve songs met een vlijmscherp randje, donkere pop maar niet zonder hoop. Met hun nieuwe album ‘Zerfall’ op zak reist de band af naar Baroeg om ook deze editie van Wavefest tot een onvergetelijk event te maken.

Een Rotterdamse garage rockband met postpunk en new wave invloeden waarvan sommige leden ook in GOLD spelen? En ze noemen zich Paterzonen? Dit moeten wij natuurlijk op Wavefest hebben! Kom lekker in de stemming met de donkere en vuige klanken van deze spannende opener van Wavefest VII