• za 09 nov
  • Wavefest presents: Kaelan Mikla + Poison Point + Stahlr
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:30
€ 14,00
€ 15,00
Genres:
rock / alternative

Naast de reguliere edities van het Wavefest festival presenteert Baroeg onder de noemer 'Wavefest presents' ook regelmatig clubavonden met bands uit dit genre. Op zaterdag 9 november 2019 staat er weer een spannende line-up gepland inclusief dansavond.

Wat er komt er toch spannende muziek uit IJsland! Kaelan Mikla is daarop geen uitzondering want de New Wave/Synthpunk van deze 3 dames is even onheilspellend als magisch. 5 Jaar geleden won dit trio een poëziewedstrijd in de bibliotheek van Reykjavik om vervolgens menig Europees podium te betreden. Brian Molko van Placebo en Robert Smith behoren inmiddels tot de fans van Kaelan Mikla. Robert Smith nodigde de band zelfs uit om te komen spelen in Londen op het Meltdown festival, georganiseerd door The Cure in 2018. Kaelan Mikla combineert dreigende baslijnen, dromerige wave en avantgarde-punk met onheilspellende teksten in hun moedertaal. Eerder speelde de band al op Roadburn en Eurosonic, nu is het de beurt aan Baroeg!

Zet je schrap voor een portie beats van dit Franse EBM/Wave duo! Poison Point laat de drummachine losgaan met daar overheen de zang van Timothee Gainet en schreeuwende synths. Poison Point schuurt af en toe tegen techno aan om vervolgens weer meer richting darkwave te sturen, stilstaan bij Poison Point zal moeilijk worden!

Stahlr is het muziekproject van Anne Broekman. Anne liet zich inspireren door brutalisme, horrorfilms en actrices in de tijd van stomme films. De muziek van STAHLR laat zich het best omschrijven als opzwepende synthpop met noisy invloeden, even opzwepend als ijzig. Wij van Wavefest zijn dan ook erg blij met de opener van deze avond om direct in de juiste sfeer te komen!

    • WAVEFEST DANCENIGHT MET DJ CO2 & REVEREND ESSER
      Na afloop van de bands draaien DJ’s CO2 en Reverend Esser weer een combinatie van het verleden, heden en toekomst van alles wat tegen new wave aanschuurt.

Dit event is onderdeel van de Rotterdamse Popweek.