• za 28 sep
  • Angels & Agony + Silent Runners + Palais Ideal + 3
Deur Open: Prijs VVK:
18:30 uur
Gratis
Genres:
electronic, rock / alternative

50 JAAR CO2 // 80’s & More!

Marco van Belle, aka DJ CO2, is al bijna 30 (!) jaar betrokken bij Baroeg. Als liefhebber van new wave, gothic en electro muziek  is hij de bedenker en oprichter van dansavonden zoals o.a. Tombstone, Gothic Erotic, Infrared, Monsterbal, The Downward Spiral en 80’s & More! Ook haalde hij talloze artiesten naar Baroeg als o.a. Das Ich, Project Pitchfork, VNV Nation, Wayne Hussey (The Mission), Chameleons, Justin Sullivan (New Model Army) en heel veel meer grote namen! Daarnaast is Marco o.a. de bedenker en programmeur van Wavefest en de electronic stage van Baroeg Open Air en is hij ambassadeur van Baroeg. In september wordt Marco 50 jaar en dat vieren wij groots met een aantal Nederlandse bands (waaronder Marco’s eigen band Angels & Agony) en een 80’s & more! dansavond met DJ Spud en Denniz. Het moet raar lopen wil DJ CO2 zelf ook niet achter de draaitafels verschijnen. Om deze mijlpaal groots te vieren is de entree van deze avond helemaal gratis dus kom bandjes kijken, dansen en proosten op 50 jaar CO2!

Angels & Agony
Op zijn eigen feestje mag Abraham natuurlijk niet ontbreken op het podium! Als bandlid van Angels & Agony heeft Marco, in het ruim 20 jarige bestaan van de band, over de hele wereld opgetreden maar uiteraard blijft Baroeg iets bijzonders. Samen met zanger en boezemvriend  Reinier Kahle (die begin dit jaar ook Abraham zag) en met Benjamin (toetsen), Fried (geluid) en David (licht) maken de Angels nog 1 keer de Baroeg bühne onveilig. We kijken er naar uit! 

Silent Runners
Marco boekte Silent Runners op Wavefest III en zag ze als opener de zaal plat spelen,een goede reden om deze band ook op zijn feestje uit te nodigen. (Of was het toch vooral die fles whiskey die de band hem in zijn hand drukte vlak voor ze opgingen?). Of ze nu in kleine zaaltjes staan of op grote festivals zoals Entremuralhas (Portugal) of het WGT in Leipzig, Silent Runners maakt steeds opnieuw indruk met hun new wave/postpunk sound en hun intense en energieke optredens. Een absolute smaakmaker op deze avond die wederom harten van (nieuwe) fans zal gaan stelen.

Palais Ideal
John Edwards & Richard van Kruysdijk vormen het new wave duo Palais Ideal. Eerder speelde de band al op Wavefest I en nu komen ze maar wat graag dit feestje opleuken. Hun laatste album is geproduceerd door John Fryer (Depeche Mode, Nine Inch Nails, This Mortal Coil). Fryer produceerde ook de laatste twee albums van Angels & Agony en speelde gitaar met Angels & Agony op het Amphifestival in 2016. Kortom, kruysbestuivingen alom! Palais Ideal is een graag geziene gast deze avond!

Noire Antidote
Benjamin Schoones speelde eerder al op het Baroeg podium met zijn band Benjamin’sPlague. Vanavond mag hij dit feestje openen met de witchhouse van zijn project Noire Antidote. Noire Antidote is een persoonlijke favoriet van DJ CO2 en treedt met regelmaat op als support voor Angels & Agony. Sinds 2017 maakt Benjamin ook onderdeel uit van de liveshows van Angels & Agony dus mag hij deze avond 2 keer de planken van Baroeg betreden.  

DJ’s Denniz, Spud & CO2
80’s & more!

Na afloop draaien DJ Denniz (80’s & More!) + DJ Spud (The Downward Spiral) de leukste (alternatieve) plaatjes van de jaren 80 tot nu. Klassiekers van The Cure, The Cult en Sisters Of Mercy zullen zeker niet geschuwd worden. CO2 zal zich er tot vervelens toe wel weer mee gaan bemoeien maar ja… die ouwe heeft dan ook wel recht van spreken he?!Tot zaterdag 28 september! (hadden we al gezegd dat de toegangs gratis is?!)