• 03/09/2016
  • Yawning Man + Monomyth + Ten East
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
18:30 uur
€13,00
€15,00
Genres:
doom / stoner, rock / alternative

Met Yawning Man hebben we weer een bijzondere band binnengehaald. Deze band uit Californië bestaat al vrij lang en heeft ook al een heel legioen aan muzikanten versleten. Yawning Man heeft links met acts Kyuss, Fatso Jetson en Queens of the Stone Age om slechts 3 bekendere namen te noemen. Je hebt dan ook meteen een idee in welke hoek je de band kunt plaatsen. Maar om te zeggen dat Yawning Man standaard desert rock speelt is iets te makkelijk. Je hoort namelijk in de instrumentale songs ook veel terug van The Shadows maar ook van acts als Bauhaus of Joy Division. Een bijzondere muzikale combinatie en dat mag je dan ook niet missen.

Naast Yawning Man hebben we ook de Haagse band Monomyth aan de line-up toegevoegd. Deze band maakt indruk met hun vet klinkende spacerock waarin je ook elementen uit krautrock en zelfs drone doom kunt horen. Net als Yawning Man, waarmee de headliner positie wordt gedeeld, is de muziek van Monomyth instrumentaal. Muziek waarin je enorm veel kunt ontdekken. Luister eens naar het eerder dit jaar verschenen album ‘Exo’. Een album waar de pers lovende kritieken over schreef en dat samen met de twee eerdere albums een trilogie vormt. Fans van bands als Pink Floyd, Hawkwind en Tool mogen deze show niet missen.

De avond wordt geopend door Ten East, een experimenteel rockcollectief uit Californië. Aan het roer staat Gary Arce, ook bandlid van Yawning Man. Hij bracht in wisselende samenstellingen de albums Extraterrestrial Highway (2006) en The Robot's Guide to Freedom (2008) uit. Naast Arce speelden o.a. de volgende muzikanten op de albums en op tour: Brant Bjork (Kyuss, Fu Manchu, Vista Chino), Greg Ginn (Black Flag, Gone) en Scott Reeder (Kyuss, The Obsessed). Sinds twee jaar is er ook een vertakking naar Nederland. Erik Harbers en Pieter Holkenborg van de band Automatic Sam maken deel uit van de nieuwe Ten East bezetting. Recent is het album 'Skyline Pressure' opgenomen. Deze plaat zal dit najaar verschijnen op het in Detroit gevestigde liefhebberslabel Smallstone Records. Dit optreden in Baroeg zal het enige Ten East optreden in 2016 zijn. Je begrijpt wel dat we deze show niet wilden laten schieten!

Tijdschema:
19:00 - 19:30 Ten East
20:00 - 21:15 Monomyth
21:45 - 23:00 Yawning Man