• 28/04/2019
  • WAVEFEST V
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14:00 uur
€ 21,00
€ 22,00
Genres:
electronic, rock / alternative

WAVEFEST V
Wavefest biedt de old school liefhebbers en nieuwe wavers de juiste sfeer en bands om te genieten van deze geweldige muziek. Dat hoort natuurlijk thuis in het sfeervolste en donkerste podium van Nederland: Baroeg! Op zondag 28 april 2019 vindt alweer de vijfde editie van dit festival plaats: Wavefest V. Voor, tussen en na de bands zullen Wavefest-DJ’s CO2 & Reverend Esser weer het allerbeste dat er te vinden is op New Wave gebied ten gehore brengen.

CLAN OF XYMOX (NL)
Met trots presenteren we een van de grondleggers van de Dark Wave als headliner van Wavefest V: Clan of Xymox!  Al sinds begin jaren tachtig timmert Clan of Xymox, de band rond Ronny Moorings, aan een lange geplaveide dark wave weg. Van het indrukwekkende titelloze debuut uit 1985 tot hun laatste 'Days Of Black' in 2017 hoor je vintage synths, galmende gitaren en donkere romantiek. Clan Of Xymox kan eindeloos putten uit tijdloze klassiekers ‘A Day’, ‘Back Door’, ‘Michelle’, ‘Louise’ etc. maar ook recentere hits als ‘Jasmine and Rose’, ‘Emily’ en ‘Loneliness’. Eerder speelde Clan Of Xymox samen met New Model Army in de Maassilo tijdens ‘Baroeg on Tour’ maar vanavond mogen we de band dan echt ontvangen in ons donkere stulpje!

DAS ICH (DE)
Dat Wavefest maar wat graag buiten de lijntjes programmeert bewezen we de vorige editie al met het industrieel getinte DIVE. Dit keer schotelen we je de Duitse gothic grootmacht DAS ICH voor. Geen onbekende in Baroeg want in de jaren 90 speelden Bruno Kramm en Stefan Ackermann al eerder Baroeg plat en dat deden ze in 2006 op Baroeg Open Air nog eens dik over! Das Ich is niet alleen bekend van hun wereldhit ‘Destillat’ maar ook van de tijdloze, Duitstalige, nummers als ‘Gottes Tod’ en ‘Kain Und Abel’. Het is duidelijk dat Wavefest op de kaart staat want naast Clan Of Xymox is dit wederom een naam van formaat!   

STIGMATA MARTYR (NL)
Je kent de titel van het nummer van Bauhaus wel maar de band niet? Dat is niet zo vreemd! Stigmata Martyr is een gelegenheidsband van (Rotterdamse) muzikanten die een set nummers zullen spelen van 1 van de grootste new wave bands aller tijden: Bauhaus!  Dit idee ontstond in de kleedkamer van Baroeg tijdens Wavefest III. Mark Ritsema (Spasmodique) vroeg zich af hoe hij, na optredens met Spasmodique (WF II) en Mecano Un Ltd. (WFIII), een bijdrage zou kunnen leveren aan een volgende Wavefesteditie. Programmeur Marco van Belle was er snel bij en trommelde de bandleden op die ooit eerder (in 2007) de Baroeg bühne hadden betreden voor een, zeer indrukwekkende, Bauhaus tribute. De deal was snel beklonken want naast Ritsema, waren ook zanger Stooker, Raymond Rotteveel (bas) en Reinier Rietveld (drums) meteen enthousiast over het idee. Nog 1 keer zal Stigmata Martyr nummers als Bela Lugosi’s dead, Dark entries, Kick in the eye en al die andere klassiekers ten gehore te brengen, uniek en eenmalig op Wavefest V!

 THE ARCH (BE)
Het kan vanavond niet legendarisch genoeg zijn! Ook The Arch is een band met hun roots in een ver New Wave verleden wat hits opbracht als ‘Babsi ist tot’ en ‘Ribdancer’. Inmiddels is deze  Belgische band alweer geruime tijd terug aan het front waarbij o.a. het album ‘Fates’ het schimmige daglicht zag en de band optredens verzorgde op o.a. het M'era Luna Festival, Blackfield Festival en Wave-Gotik-Treffen en tourde met iconen als Peter Murphy, The Mission en Clan of Xymox. In december van 2018 brengt de band een spiksplinternieuw album uit waarna de band diverse Europese podia zal aandoen en Baroeg is daar 1 van!

 UNDERTHESKIN (PL)
Uiteraard is er ook op Wavefest V weer ruimte voor nieuwe bands. Het Poolse Undertheskin gooide met hun gelijknamige debuut direct hoge ogen en belandde na een week op nummer 1  als ‘world’s best selling alternative album’ op Bandcamp. Undertheskin brengt intense, donkere melancholische darkwave met shoegaze, postpunk en jaren 80 invloeden. Donkere muziek die onder je huid kruipt, laten wij daar nu net niet vies van zijn….

 LIFELESS PAST (NL)
De kickstart van Wavefest V wordt gegeven door de Nederlandse act Lifeless Past. Lifeless Past maakt een mix van new wave en postpunk geïnspireerd door jaren 80 postpunk en deathrock bands. Hun teksten gaan o.a. over sociale relaties, persoonlijke ervaringen, romantiek en mentale psyche. Live staat Lifeless Past garant voor strakke gitaarmelodieën, pakkende synths en elektronische drums. Genoeg redenen dus om weer vroeg aanwezig te zijn op deze 5e editie van Wavefest!

DJ CO2
DJ CO2 (Marco van Belle) organiseert al ruim 20 jaar alternatieve feesten in Baroeg. Uiteraard is DJ CO2 het muzikale gezicht van de 80's & More! Op WaveFest gaat hij een stapje verder de muzikale geschiedenis, heden en toekomst van de Wave in.

WaveFest wordt mede mogelijk gemaakt door GO! Music www.go-music.nl

 

Tijdschema: 
14.30-15.00 Lifeless Past
15.30-16.05 Undertheskin
16.35-17.10 The Arch
17.40-18.30 Stigmata Martyr 
19.00-20.00 Das Ich 
20.30-21.45 Clan Of Xymox
21.45-23.00 DJ CO2