• 01/12/2019
  • Wavefest VI: The Wedding Present + In2TheSound + Suir + The Foreign Resort + SONNDR
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00 uur
€ 19,00
€ 20,00
Genres:
punk / psychobilly, rock / alternative

Wavefest biedt de old school liefhebbers en nieuwe wavers de juiste sfeer en bands om te genieten van deze geweldige muziek. Dat hoort natuurlijk thuis in het sfeervolste en donkerste podium van Nederland: Baroeg! Op zondag 1 december  2019 vindt alweer de zesde editie van dit festival plaats: Wavefest VI en het ons weer gelukt om nieuwe en legendarische acts bij elkaar te laten komen. Voor, tussen en na de bands zal Wavefest-DJ’s CO2 weer het allerbeste dat er te vinden is op New Wave gebied ten gehore brengen.

30 jaar(!) geleden bracht The Wedding Present hun baanbrekende album Bizarro uit en dat komt de band vieren in Baroeg! Dit houdt dan ook meteen in dat de legendarische hitsingles Brassneck en Kennedy niet zullen worden overgeslagen. Met maar liefst 18 UK Top 40 singles op zak tourt de band opnieuw de wereld rond om hun indierock met post-punkinvloeden de clubs in te slingeren. The Wedding Present, met de onnavolgbare frontman David Gedge, is geïnspireerd door bands als The Gang Of Four, The Fall en The Buzzcocks. Wij zijn gepast trots dat de band in Baroeg komt spelen en wie weet spelen ze nog wel hun nummer ‘Rotterdam’…. 

The Sound, met hun zeer getalenteerde zanger Adrian Borland, mag gerust gezien worden als 1 van de grondleggers van de New Wave en Postpunk scene, wie kent hen onvergetelijke hit ‘Winning’ niet? Samen met bands als The Cure, Echo And The Bunnymen en Joy Division bracht The Sound, eind jaren 70, een heel nieuw geluid ten gehore. Na het overlijden van Borland hield The Sound het voor gezien maar hun muziek bleef decennia fier overeind en in de harten van vele muziekliefhebbers. Naar aanleiding van de film over The Sound en Adrian Borland ‘Walking In The Opposite Direction’ besloten Mike Dudley (origineel drummer van The Sound) en Carlo van Putten (vriend en collega van Borland) om onder de naam In2thesound een aantal tributes aan The Sound te spelen. We zijn blij verrast dat alles samenviel en wij deze tribute een podium mogen bieden op de 6e editie van Wavefest!!

Suir is een uit Frankfurt afkomstig duo dat gitaar en synthesizer samensmelt tot atmosferische, psychedelische postpunk. Aangevuld met industriële drumbeats en melancholische teksten creëert Suir  een hypnotische geluidsmuur die je even weg laat dromen van de werkelijkheid. Zo is Suir een mooie aanvulling op deze avond die bol zal staan van mooie, intense en rauwe gitaarpartijen.

Het sympathieke trio The Foreign Resort uit Kopenhagen speelt een mix van donkere new wave met explosieve postpunk. Al ruim tien jaar tourt de band de hele wereld over en speelde ze met acts als She Past Away, Slowdive, The Soft Moon en vele anderen. In april 2019 komt alweer hun 7e album getiteld ‘Outnumbered’ uit waarvan de gelijknamige single onlangs het licht zag. The Foreign Resort zal met hun intense live setup het publiek zonder meer opwarmen voor The Wedding Present! 

Ook in Rotterdam wordt postpunk gemaakt en SONNDR is misschien het best bewaarde geheim! SONNDR vertaalt postpunk en no wave naar een futuristisch geluid dat schuurt en klauwt. Met stuwende, repetitieve ritmes, gelaagde noise en scherp observerende teksten vertolkt dit 4-koppige gezelschap de paranoia van grootstedelijke vervreemding. SONNDR houdt je een spiegel voor die vervormt en elk moment in scherven uiteen kan spatten. Dat moeten ze niet te letterlijk nemen natuurlijk want SONNDR is pas de opening van al het moois dat Wavefest vandaag gaat bieden en niemand wil zo vroeg met pijn in de voeten naar huis.

Tijdschema:
15.30-16.10 Sonndr (NL post-punk / new wave)
16.40-17.20 The Foreign Resort (DK post-punk)
17.50-18.30 Suir (DE post-punk)
19.00-20.00 In2TheSound (UK/DE The Sound Tribute)
20.30-21.30 The Wedding Present (UK indie / alternative / post-punk)
21.30-22.30 Wavefest dancenight met DJ CO2.