• 14/06/2019
  • Wavefest presents: Christian Death + Second Still
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00 uur
€ 16,50
€ 17,50
Genres:
punk / psychobilly, rock / alternative

Wavefest, het festival met nieuwe en legendarische new wave bands, is in korte tijd een begrip in Baroeg geworden. Naast de reguliere edities van dit festival presenteert Baroeg onder de noemer 'Wavefest presents' ook regelmatig clubavonden met bands uit dit genre. Op vrijdag 14 juni 2019 presenteert Wavefest wederom een perfecte combinatie van een old skool band met een spannende nieuwkomer, dit maal twee bands uit Amerika!

CHRISTIAN DEATH (USA)
Heeft Christian Death nog enige introductie nodig? De gothfathers van de Amerikaanse gothicrock zijn al sinds 1979 actief.De band overleefde vele wisselingen maar sinds 1985 is Valor Kand het gezicht van de band. Valor staat bekend vanwege zijn aardedonkere teksten over religie, politiek, seks en de dood. Ooit eerder was Baroeg al eens het podium voor Christian Death net als wijlen Rozz Williams (oprichter van Christian Death), optredens die nog bij menigeen in het geheugen gegrift staan. Baroeg is de enige Nederlandse club die de band tijdens hun Europese tour aandoet, daar zijn we uiteraard weer enorm trots op!

SECOND STILL (USA)
Second Still is de speciale gast van deze avond. Toen het uit LA afkomstige trio hoorde dat ze als support van Christian Death in Baroeg konden spelen hebben ze hun Europese tourschema omgegooid om in Rotterdam te kunnen zijn! Second Still combineert postpunk met cold wave invloeden dat herinneringen oproept aan bands als Siouxsie And The Banshees en Cocteau Twins en nummers als Opening en Recover vonden al hun weg naar de dansvloer. Second Still is een parel die past in de collectie van hedendaagse Wavefest acts, een absolute must see!  

WAVEFEST DANCENIGHT (DJ CO2)
Na afloop van de bands draait DJ CO2 weer een combinatie van het verleden, heden en toekomst van alles wat tegen new wave aanschuurt!

Tijdschema
20.00-21.00 Second Still (US postpunk)
21.30-22.45 Christian Death (US gothic rock)
23.00 Wavefest dancenight met DJ CO2.