• 21/04/2019
  • Veneration Of The Dead Festival (Sunday)
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14:00 uur
€ 20,00
€ 22,50
Genres:
black


Veneration Of The Dead gaat het langste mee van de Dutch black metal festivals.  We gaan voor wat exclusieve performances zorgen. Daarnaast zal het festival weer 2 dagen zijn in 2019. 

Onze festival headliner en afsluiter zou oorspronkelijk op toer zijn gedurende lente 2019. We zijn grote liefhebbers van de band en aarzelden dan ook niet om de toer binnen te halen. Helaas werd de toer buiten de band hun schuld om net zo snel weer geannuleerd, maar we gingen niet bij de pakken neerzitten en boekten de band rechtstreeks voor een nog exclusievere show. We zijn extreem trots om de Italiaanse occulte en morbide meesters Mortuary Drape te presenteren voor een extra lange headliner show ter viering van het verschijnen van het debuut "All the witches dance" 25 jaar geleden. De bands volledige repertoire bestaat uit niets dan occulte en rituele meesterwerken, en het talent van de band wordt meer en meer opgepikt zonder dat er compromissen worden gesloten. Mortuary Drape is op de top van hun kunnen en hun livereputatie kan dat bevestigen. Bands met dit soort historische aanzien en integriteit is één van de redenen dat Veneration bestaat, dus laat die moderne gehypte bands maar lekker zitten, want hier heb je een kans om de ware occulte kunsten te aanschouwen.

Het nieuwe Cirith Gorgor album "Sovereign" staat op het punt om uit te komen, en wij zijn vereerd om de band welkom te heten voor de officiële albumpresentatie. Het wordt alweer het tweede album op Hammerheart Records, en wat we zover hebben gehoord klonk zeer indrukwekkend. Meer informatie over het album wordt verhuld naarmate we dichterbij de datum van uitgave komen - houd de pagina in de gaten!

Noorwegen en Zweden hebben een vrij obskure geschiedenis wat betreft extreme doom metal. Bands als Svartsyn, Tristitia en de eerste paar Funeral albums zijn verborgen pareltjes die nooit echt doorbraken naar een "groot" publiek. In tegenstelling tot Finse doom, die een aantal successen voortbracht zonder compromissen te sluiten. Abyssic is een relatief nieuwe band uit Noorwegen die hopelijk wel verder zal aanslaan. Onder de oprichters zitten drummer Tjodalv (die je kent van de eerste vier Dimmu Borgir albums), André Aaslie (Funeral) en Memnoch (Borknagar, Old Man's Child). De band speelt voor de eerste keer in Nederland, en presenteert hun nieuwe album "High the memory"; hun tweede album voor Osmose Productions. Verwacht epische funeral doom metal, enigszins vergelijkbaar met Colosseum, Tyranny (Fin), maar met grootse symfonische elementen.

We werken al meer dan 10 jaar samen met Kjeld, met dit is de eerste keer dat de Friezen hun bannier zullen planten op het podium van Veneration! Kjeld overwint met hun eigen stijl geluid en riffs, zoals altijd gedrenkt in Friese geschiedenis en gezongen in hun eigen taal. De band beheerst pure creatieve genialiteit, met veel aandacht voor subtiele dromerige melodieën afgewisseld met stormachtige vernietigende en aggressieve stukken, aangedreven door één van Nederlands beste drummers.

Monolithe bestaat al een lange tijd, maar speelt slechts sinds kort live. We heten ze welkom op de zevende editie van Veneration, terwijl ze hun zevende album "Nebula septem" promoten. Een album uitgevoerd door zeven muzikanten, met zeven nummers van elk zeven minuten. Verwacht epische en bombastische doom/black metal met zeer diverse nummers, een groots geluid en dito composities. Of je nou fan bent van Blut Aus Nord, Esoteric, of Edge Of Sanity, je zal zeker onder de indruk zijn van Monolithe. Mogelijk heb je ze reeds gewoon op de Dutch Doom Days van 2016. Beschouw jezelf ten doom opgeschreven om ze weer te aanschouwen, want ze zijn op toer met Abyssic. Dit zal de enige Nederlandse show zijn van die toer. 

Met Jenever doordrenckt Hollandsch Swart metaal met den ouden stempel. Onder andere leden van Dodenkrocht zijn verantwoordelijk voor het gedrocht genaamd Hellewijt. Smerige midtempo stukken, chaotische thrashy snelle stukken en demonische vokalen. Hellewijt opent de zondag - een smerige werkje maar iemand moet het doen.

Voor dit event zijn ook combitickets verkrijgbaar:
Prijs vvk: € 36,00
Prijs deur: € 40,00
Tijdschema:
14.30-15.10 Hellewijt

15.35-16.15 Monolithe
16.40-17.25 Kjeld
17.50-18.35 Abyssic
19.05-19.55 Cirith Gorgor
20.25-21.40 Mortuary Drape