• 20/04/2019
  • Veneration Of The Dead Festival (Saturday)
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14:00 uur
€ 20,00
€ 22,50
Genres:
black


Veneration Of The Dead gaat het langste mee van de Dutch black metal festivals.  We gaan voor wat exclusieve performances zorgen. Daarnaast zal het festival weer 2 dagen zijn in 2019.

Met trots verwelkomen wij Lord Sabathan op Veneration. Het enige overgebleven originele lid van Enthroned zal een set spelen bestaande uit de legendarische albums "Prophecies Of Pagan Fire" en "Towards The Skullthrone Of Satan". De zwartgeblakerde horde Enthroned is opgericht in 1993 en behoort tot de oprichters van de Belgische black metal. Deze twee albums zijn niet alleen klassiekers; het zijn ware zuilen van Europese black metal. Nu beter dan ooit gespeeld, met kenmerkende demonische krijs van Sabathan en met een volledige headlinerset op Veneration deel 7. The sound of the millennium black bells will echo in the Evil church that is Baroeg!

 Met trots presenteren we Hecate Enthroned  voor de eerste keer in Nederland sinds hun toer met Satyricon en Behemoth in 2000 (!). Opgericht in Wales,  Groot-Brittanië, en onderdeel van de eerste bands van het continent die traditionele black/death metal met symfonische elementen mixten, naast bands  als Bal-Sagoth en Cradle Of Filth. Al deze drie bands brachten een aantal  cult albums uit, maar Hecate Enthroned bleef altijd het meest ondergewaardeerd.Ze zijn nooit voor een softer gothic geluid gegaan, en latere albums laten een harder black/death metal geluid horen, waar de symfonische delen naar de achtergrond verdwenen. Het gloednieuwe "Embrace of the godless aeon" is deze week uitgekomen en wij kunnen geen betere aanvulling op dat goede nieuws verzinnen dan de bekendmaking van deze exclusieve show!

Nederlandse veteranen Infinity hebben verrassend genoeg nog nooit op Veneration gespeeld - hoog tijd dat we onze oude vrienden welkom heten op het festvial. Infinity bewandeld het pad van de Tegenstander en zijn bekend om hun overweldigende en technische live shows. De band presenteert hun laatste album "Hybris", een verpletterend meesterwerk van occulte black 
metal met epische melodieën en een zware productie. Zwaar aanbevolen voor liefhebbers van Dissection, Absu en Watain!

Old school furieuze black/death metal met de versterker op standje "aanvallen". Metaltempel Baroeg zal worden verpulverd en omvergeblazen door Lucifericon. Met leden en ex-leden van Pentacle en Deströyer 666 weet je wat je kan verwachten. Maximale intensiteit en kwaadaardige death fucking metal volgens de tradities uit de eind jaren '80 en vroege jaren '90.

De tweede naam voor VOTD is bekend! Gotmoor is bevestigd. Aan het einde van de jaren '90 was de naam Gotmoor samen met landgenoten Lugubrum en Enthroned overal te horen. Hun demo's 'Dicht Bi Den Heerd' uit 1997 en 'Uit Denk Donkeren Grond Gerezen' uit 1998 kunnen met recht underground pareltjes worden genoemd. Verwacht Brutal en Furious Black/Death Metal. 

Ibex Angel Order speelde hun eerste show onder deze naam op Veneration Of The Dead deel 1, in 2013. Na zes edities is het dus hoog tijd ze nogmaals uit te nodigen.Het duo perfectioneerde hun ritualistische kunst. In het bijzonder aanbevolen aan liefhebbers van Mare en Inquisition; verwacht een hypnotiserend en zelfs shamanistische voorstelling.

Voor dit event zijn ook combitickets verkrijgbaar:
Prijs vvk: € 36,00
Prijs deur: € 40,00

Tijdschema:
15.00-15.40 Ibex Angel Order

16.05-16.50 Gotmoor
17.20-18.05 Lucifericon
18.35-19.20 Infinity
19.50-21.00 Hecate Enthroned
21.30-22.40 Sabathan