• 08/06/2019
  • Varathron + Grafjammer + Soul Grip
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
19:00 uur
€ 14,00
€ 15,00
Genres:
black

Vorig jaar konden we Varathron voor hun allereerste show in de Benelux strikken. En het vijftal maakte indruk tijdens dat optreden op Veneration Of The Dead. Nu komen ze gewoon weer laten horen hoe Griekse black metal klinkt en daarmee een bijzondere positie inneemt. Of het nou om een song van het debuut “His Majesty at the Swamp” of van het meeste recente album “Patriarchs of Evil” gaat, de band rond zanger Necroabyssious maakt duidelijk dat zij essentieel zijn.

Als Utrecht een ketel is, levert het daarin pruttelende brouwsel de nodige talentvolle black metalacts op. Hiervan is Grafjammer een toonaangevend exponent. Dat bewijzen de heren met het tweede album “Schalm & Schabauw” waarop de primitieve Nederlandstalige Necrorock welig tiert.

België is de laatste jaren ook al een broeinest van talent. Soul Grip uit Gent heeft wortels in de hardcore scene maar is de weg van black metal ingeslagen. Het resultaat is met recht spannend te noemen. Dat het label ConSouling Sounds (o.a. AmenRa en Wiegedood) de muziek van dit vijftal uitbrengt, zegt voldoende.

Alle opbrengsten van deze avond gaan naar een goed doel.

Tijdschema
19.30-20.10 Soul Grip (BE post-black)
20.30-21.15 Grafjammer (NL black)
21.45-22.45 Varathron (GR black)