• 05/04/2019
  • Týr + Heidevolk + Dalriada (UITVERKOCHT)
Uitverkocht
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
18:30 uur
€ 21,00
n.v.t.
Genres:
metal
Uitverkocht

Deze show is uitverkocht. Er zijn dus zowel telefonisch als aan de deur geen tickets meer beschikbaar.

De Faeröer is een eilandengroep tussen Schotland, IJsland en Noorwegen. Niet veel mensen zullen hierbij aan muziek denken. Toch heeft de Faeröer een paar fantastische muzikale exportproducten in het hardere genre. Naast Hamferd is dat vooral Týr. Dit viertal speelt progressieve heavy metal met een flinke dosis folk. Ook qua teksten wordt voornamelijk geput uit de eigen (mythologische) overleveringen zoals je kunt horen op het nieuwe, negende album “Hel”.

Ons eigen Heidevolk heeft geen introductie meer nodig. Op de afgelopen editie van Baroeg Open Air bewijst de Gelderse band dat ze tot de wereldtop horen in het folk metal genre. De zes heren laten dat niet alleen op het podium zien en horen. Ook hun albums zijn stuk voor stuk klassiekers te noemen. Het is helemaal speciaal dat dit succes bereikt is met Nederlandstalige teksten.

Opener Dalriada komt uit Hongarije en ook zij hanteren hun moerstaal binnen de epische folk metal die ze spelen. Veel van hun albums dragen de naam van een maand in het oud-Hongaars. De zevenkoppige band heeft al tien albums op hun naam staan. Een brok ervaring nemen ze dus zeker mee naar Baroeg.

Tijdschema: 
19.10-19.50 Dalriada 
20.10-21.20 Heidevolk
21.40-23.00 Týr