• 11/11/2018
  • The Great Old Ones + Auðn + Dodecahedron + Kjeld + Wrang
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
15:00
€ 17,-
€ 18,-
Genres:
doom / stoner, rock / alternative, black

Hier in Baroeg hebben we de Franse band The Great Old Ones al een tijdje in de smiezen. Tot op heden lukte het niet om ze te boeken vanwege diverse omstandigheden. Nu hebben we ze dan te pakken en we kunnen alleen maar benadrukken dat dit iets is wat je niet mag missen. Bij TGOO draait het om Lovecraft, black metal en post-rock. De vijf heren weten deze invloeden samen te smelten tot een muzikaal spektakel. En dat al drie albums lang.

Als er dan een band is die perfect aansluit op de muziek van TGOO dan is het Auðn wel. De IJslanders staan net als TGOO onder contract bij Season of Mist. Het album dat op dat label in 2017 uitkomt, “Farvegir Fyrndar”, betekent meteen de doorbraak. Black metal in de basis maar met veel sfeer en melodie. Zo goed. Als je dit mist dan zit er een steekje bij je los.

Naast de geweldenaren uit Frankrijk en IJsland hebben we ook drie Nederlandse top acts voor je.
Dodecahedron maakt met het zelfgetitelde debuut in 2012 een enorme indruk. Met het tweede album “Kwintessens” bevestigen zij die status. Beide albums zijn trouwens ook door Season of Mist uitgebracht. Het vijftal blinkt uit met interessante black metal composities en toont aan dat er nog progressie in het genre zit.

Kjeld kennen we in Baroeg wel. De Friezen hebben al meerdere keren een overtuigende show neergezet. Ze zijn voor ons dus een toonaangevende black metal act. Koud, hatelijk, furieus maar ook melodieus. Zo horen we het graag.

Opener is de Utrechtse black metal band Wrang met (ex-)leden van Weltschmerz, White Oak, Nevel en Deliterious. Deze heren zijn met hun rauwe, pretentieloze black metal zeker in staat om het publiek op passende wijze voor te bereiden op al het moois wat er vandaag komen gaat.

Dit concert is  onderdeel van de Rotterdamse Popweek.

Tijdschema
15.30-16.10 Wrang (NL black)
16.30-17.15 Kjeld (NL black)
17.35-18.20 Dodecahedron (NL avantgarde black)
18.45-19.35 Audn (IS post-black)
20.00-21.00 The Great Old Ones (FR post-black)