• 29/07/2017
  • Tales From The Punx
Deur Open: Prijs VVK: Prijs Deur:
14.00
€ 15,-
€ 17,-
Genres:
punk / psychobilly


Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: wie beweert dat punk dood is, was op de verkeerde begrafenis. Dat bleek maar weer eens tijdens de eerste editie van Tales From The Punx. Uit alle windstreken kwamen punkfanaten naar Zuid, wat een geweldige sfeer in een uitverkocht Baroeg teweegbracht. In 2017 pakken we het net zo aan: de prijs blijft laag, internationale headliners staan op de poster met lokale helden en de boel wordt op poten gezet door Rotterdamse punks. Dus je kan op je kisten aanvoelen dat het wederom een teringgave dag wordt.

“Omdat G.B.H nog steeds een vuist maakt voor de hardere punk, hebben we ook een uiteenlopend publiek: punks, skins, psycho’s, metalheads." Colin Abrahall slaat de spijker op z’n kop. En Colin kan het weten, want sinds 1978 is hij boegbeeld van de bikkels uit Birmingham. Ook bassist Ross Lomas en gitarist Colin Blyth zijn oerleden, alleen drummer Scott Preece kwam er later bij: hij zit pas 22 jaar bij de band. Met zo’n onbuigzaam en steevast spijkerhard collectief heeft Tales From The Punx gelijk een afsluiter van wereldformaat te pakken.

Het sloopwerk van de mens wordt al een dikke twintig jaar in tijdloze punkparels gestampt door Disturbance. Live doen ze dat met onder meer een brulboei die als ongeleid projectiel over het podium stuitert en een drummer die mokerslagen afvuurt als een stalinorgel. Bovendien is het Rotterhaagse viertal eindelijk bezig aan een nieuwe plaat, dus kom van je gat en maak je borst maar nat!

Dat wordt lachen als die muur tussen de VS en Mexico klaar is, want Acidez blaast ‘m geheid weg met een muur van geluid. Een hard gelag voor Trumpa Lumpa, maar tegen de hardcore streetpunk van de beukbrigade uit Guadalajara is niks of niemand bestand. Daar is geen woord Spaans bij, in tegenstelling tot de bijtende teksten van Acidez, die in hun moerstaal nog meer gal spuwen.

Vorig jaar nam Blok 1A afscheid tijdens Tales From The Punx, maar strotkop Iwan is er ditmaal weer bij als brulaap van De Nakse. Het Rotterdamse punkinstituut zorgt keer op keer voor een gekkenhuis met krakers als ‘Bummer ‘98’ en ‘Bottle Of Beer’. “Zet aan tot neurotisch met je geslachtsdelen tegen een betonnen muur beuken”, zeggen ze zelf. Gaan met die banaan!

 Afkomstig komt uit de Italiaanse stad Bologna, maar roep niet gelijk ‘pastapunk’, want Call The Cops maakt sonische fragmentatiebommen van UK82, D-beat, hardcore en dusdanig geweld. Gooi daarbij de meerkoppige vocale aanval – die aankomt als een ontploffende massagrafriolering – en de punk wordt zo giftig dat crust erin oplost.

“Punk as Fuck from Paris.” Breakout doet nergens water bij de wijn. Hun teksten mogen dan vergeven zijn van chaos, de punk is loeistrak met grondig doortimmerde baspartijen eronder. Bij deze herrieschoppers is elk nummer een oplawaai, als Chansons of Anarchy die je met de Franse slag afranselen. Eiffeltorenhoge hanenkam omhoog, vuist in de lucht, gas erop en het dak eraf.

“We make punk.” Nou, da’s duidelijk. Meer hoef je eigenlijk niet te weten over de opstomende Forbidden Wizards, behalve dat hun debuutschijf 2 Guys A Girl & A Pizza Place verslavend goed is! Luister hier of verdwijn daar.


15.00-15.40 Forbidden Wizards (NL punk)
16.00-16.40 Breakout (FR punk)
17.00-17.40 Call The Cops (IT punk / crust)
18.05-18.50 Die Nakse Bananen (NL punk)
19.15-20.00 Acidez (MX punk)
20.30-21.15 Disturbance (NL punk)
21.45-22.45 G.B.H. (UK punk)